NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 20 mars

Fem babyer funnet døde i Frankrike, USA advarer Israel i spørsmålet om en palestinsk stat, og Statoil har fått skattekrav i milliardklassen.

Delebilde 20. mars
Foto: NRK/NTB Scanpix

Fem babyer funnet døde i Frankrike

Fem babyer er funnet døde i et hus i nærheten av Bordaux, sørvest i Frankrike. Det skal ha vært barnefaren som oppdaget ett dødt nyfødt barn. Politiet som rykket ut skal så ha funnet de fire andre babyene i huset. Den 40 år gamle barnefaren ble pågrepet av politiet. Den 35 år gamle moren skal ha blitt fraktet til sykehus, hvor hun blant skal gjennomgå en psykiatrisk undersøkelse, melder nyhetbyrået AFP.

Obama advarer Israel

USAs president Barack Obama har informert Israels statsminister Benjamin Netanyahu ar USA vil revurdere sin politikk, etter at Netanyahu i valgkampen gikk i mot opprettelsen av en palestinsk stat. Statsministeren fikk beskjeden torsdag da Obama ringte for å gratulere ham med valgseieren. Det er for tiden et anstrengt forhold mellom USA og Israel, og Obamas gratulasjon kom først halvannet døgn etter at resultatet av valget var klart.

Skattekrav i milliardklassen mot Statoil

Utenlandske skattemyndigheter, feltpartnere og gasskjøpere krever til sammen 22 milliarder kroner fra Statoil. Det viser konsernets årsrapport til amerikanske myndigheter. I Angola og Nigeria har Statoil et samlet krav på over 11 milliard kroner mot seg. Det er knyttet til avtaler om deling av overskuddet for produksjonen, skriver Dagens Næringsliv.Også i Europa møtes Statoil med skattekrav, hvor gasskjøpere vil ha 4,4 milliarder kroner i rabatt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no