Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 2. oktober

• FBI kan avhøre hvem de vil i Kavanaugh-saken
• Nye jordskjelv har rammet Indonesia
• Redd Barna frykter ny koleraepidemi i Jemen

Dette skjedde natt til 2. oktober

FBI kan avhøre hvem de vil i Kavanaugh-saken

Så lenge det skjer før helgen, får FBI tillatelse fra Det hvite hus til å avhøre hvem de vil i forbindelse med Kavanaugh-etterforskningen. Det opplyser en kilde i Det hvite hus som er kjent med saken til AP.

Kilder som kjent med saken, sier at til tross for den korte tidsfristen, er det mulig å få gjennomført samtlige avhør innen fredag, men ikke sikkert.

I løpet av uka skal Senatet stemme over Kavanaughs nominasjon til høyesterett.

Brett Kavanaugh avlegger ed

USAs president Donald Trump har nominert Brett Kavanaugh til å fylle det ledige setet i amerikansk høyesterett. Senatets justiskomité har godkjent nominasjonen av den overgrepsanklagede dommeren, men plenumsavstemningen er utsatt.

Foto: Win Mcnamee / AFP

Nye jordskjelv har rammet Indonesia

Den indonesiske øya Sumba ble natt til tirsdag rammet av to jordskjelv rett etter hverandre. Skjelvene hadde en styrke på 5,9 og 6, opplyser amerikanske USGS.

Senteret for det første skjelvet lå 10 kilometer under bakken og rundt 40 kilometer utenfor øya. Det andre skjelvet lå omtrent like dypt og litt nærmere land.

Det er foreløpig ikke kommet inn meldinger om omkomne, skadde eller materielle ødeleggelser etter skjelvene.

Redd Barna frykter ny koleraepidemi i Jemen

Redd Barnas frykter en ny koleraepidemi i Jemen og melder om en tredobling i mistenkte koleratilfeller ved sine helsesetre i Hodeida de siste tre månedene.

Mellom juni og august økte antallet mistenkte tilfeller av kolera fra 497 til 1.342 i havnebyen Hodeida, ifølge Redd Barna.

Den kraftige økningen i koleratilfeller sammenfaller med offensiven regjeringsvennlig milits støttet av Saudi-Arabia og Emiratene innledet mot byen, som kontrolleres av Houthi-opprørerne.

TOPSHOT-YEMEN-CONFLICT

Redd Barna frykter en ny koleraepidemi i landet og sier underernærte barn er i ekstra stor fare.

Foto: AHMAD AL-BASHA / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no