Dette skjedde natt til 2. oktober

– Minst ti drept i skoleskyting i Oregon
– En skadd og 50 evakuert etter brann i Ålesund
– Taliban hevder de skjøt ned Hercules-fly i Afghanistan

Dette skjedde i natt 02.10.15

Obama kritiserer våpenlover etter skoleskyting i Oregon

USAs president Barack Obama angrep landets milde våpenlover i harde ordelag da han kommenterte skytingen høyskolen ved Roseburg i Oregon.

USA er det eneste landet i verden som har disse masseskytingene med noen måneders mellomrom. På en eller annen måte er det blitt en rutine, sa Obama til pressen.

Dødstallene er nå korrigert av sheriffen i Roseburg, som sier til Reuters at ti mennesker døde, og sju ble såret under skytingen på Umpqua Community College torsdag. Den antatte gjerningsmannen, den 26-år gamle Chris Harper Mercer, ble skutt og drept av politiet.

Les mer her: Obama angrep våpenlover etter skoleskyting Ba ofrene si hvilken religion de hadde – så skjøt han

En skadd og 50 evakuert etter husbrann i Ålesund

En kvinne ble sendt til sykehus med røyskader og femti personer ble evakuert da det brant i et bolighus i Ålesund i natt.

Politiet fikk melding om brannen litt før klokka ett i natt og da stod huset i full fyr, sier innsatsleder Olav Ramnefjell.

Ler mer her: Bustadhus i Ålesund totalskadd i brann

Taliban hevder de skjøt ned transportfly i Afghanistan

Taliban sier de skjøt ned det amerikanske Hercules transportflyet som styrtet på flyplassen i Jalalabad i Afghanistan sent torsdag. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Tolv mennesker omkom i flystyrten.

Ifølge det amerikanske forsvaret var seks av de omkomne militære besetningsmedlemmer. I tillegg var det fem passasjerer om bord, som alle var sivilt ansatte i et selskap som jobber for den USA-ledede styrken i Afghanistan.

Les mer her: Taliban: Vi skjøt ned flyet - NRK Nyheter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no