NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 2. mars

–Favorittseire på Supertirsdag
–Første muslim ved Det teologiske fakultet
–Rekordmange klager på mobbesaker

0203
Helge Jøssing
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Favorittseire på Supertirsdag

I USA har den Republikanske kandidaten Ted Cruz vunnet nominasjonsvalget i hjemstaten Texas og i Oklahoma. Og Marco Rubio vinner i Minnesota. Ellers har valgene på den såkalte Supertirsdagen vært dominert av Donald Trump på Republikansk side og Hillary Clinton på Demokratenes side. Demokratenes Bernie Sanders vant i Vermont, Oklahoma og Colorado.

Les mer her: Storseire til Trump på «supertirsdag»

Les også: Trump: - Marco har hatt en t�ff kveld, men han har alltid v�rt en lettvekter - nyheter - Dagbladet.no

Første muslim ved Det teologiske fakultet

Det teologiske fakultet i Oslo har fått sin første muslimske ansatte, en førsteamanuensis i teologiske islamstudier. Dansk-bosniske Safet Bektovic ble ansatt ved årsskiftet som den første muslimen i en fast stilling ved fakultet. Bektovic sier til avisa Dagen, at interessen for islam kom som et resultat av Balkan-krigen og hans flyktningsitiasjon.

Rekordmange klager på mobbesaker

Det har vært et rekordartet antall klager på mobbesaker i skolen i 2015. Antall klager fra elever og foreldre har økt med 40 prosent fra året før. Dersom skolen ikke håndterer mobbesaker slik de bør, har foreldre og elever rett til å klage, og i fjor var det langt flere som brukte den muligheten enn noensinne tidligere. Antall klager til fylkesmennene har økt fra 134 i 2014 til 184 i 2015. Det tilsvarer en økning på nesten 40 prosent, skriver Bergens Tidende.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no