NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 2. mars

–Favorittseire på Supertirsdag
–Første muslim ved Det teologiske fakultet
–Rekordmange klager på mobbesaker

0203

Favorittseire på Supertirsdag

I USA har den Republikanske kandidaten Ted Cruz vunnet nominasjonsvalget i hjemstaten Texas og i Oklahoma. Og Marco Rubio vinner i Minnesota. Ellers har valgene på den såkalte Supertirsdagen vært dominert av Donald Trump på Republikansk side og Hillary Clinton på Demokratenes side. Demokratenes Bernie Sanders vant i Vermont, Oklahoma og Colorado.

Les mer her: Storseire til Trump på «supertirsdag»

Les også: Trump: - Marco har hatt en t�ff kveld, men han har alltid v�rt en lettvekter - nyheter - Dagbladet.no

Første muslim ved Det teologiske fakultet

Det teologiske fakultet i Oslo har fått sin første muslimske ansatte, en førsteamanuensis i teologiske islamstudier. Dansk-bosniske Safet Bektovic ble ansatt ved årsskiftet som den første muslimen i en fast stilling ved fakultet. Bektovic sier til avisa Dagen, at interessen for islam kom som et resultat av Balkan-krigen og hans flyktningsitiasjon.

Rekordmange klager på mobbesaker

Det har vært et rekordartet antall klager på mobbesaker i skolen i 2015. Antall klager fra elever og foreldre har økt med 40 prosent fra året før. Dersom skolen ikke håndterer mobbesaker slik de bør, har foreldre og elever rett til å klage, og i fjor var det langt flere som brukte den muligheten enn noensinne tidligere. Antall klager til fylkesmennene har økt fra 134 i 2014 til 184 i 2015. Det tilsvarer en økning på nesten 40 prosent, skriver Bergens Tidende.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no