Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 2. mai

•Trumps tidligere advokat: Mueller kan stevne presidenten
•Mer ungdomsbråk på Vestli i Oslo
•Mann truet politiet med startpistol i Haugesund

Dette skjedde i natt
Foto: NTB Scanpix

Trumps tidligere advokat: Mueller kan stevne presidenten
Spesialetterforsker Robert Mueller sa på et møte i mars at han kan komme til å gå rettens vei for å få president Donald Trump til å la seg avhøre av etterforskere, dersom han nekter. Det opplyser Trumps tidligere advokat John Dowd til nyhetsbyrået Reuters.

Han hevder at Mueller tok opp muligheten for å stevne presidenten da han ble gjort oppmerksom på at Trump ikke føler seg forpliktet til å snakke med etterforskerne.

– Dette er ikke en lek. Dere forstyrrer arbeidet til den amerikanske presidenten, sa Dowd ifølge ham selv på møtet.

Den tidligere advokaten, som forlot Trumps juridiske team to uker etter at møtet fant sted, bekrefter dermed det fire ukjente kilder tidligere har opplyst til avisen Washington Post.

Etter møtet i mars skal Muellers team ha gått med på å gi Trumps advokater konkret informasjon om hva de ønsket å spørre Trump om. Ut ifra denne informasjonen formulerte Trumps advokat Jay Sekulow 49 spørsmål som han trodde presidenten kom til å få.

Mer ungdomsbråk på Vestli i Oslo
Det var amper stemning mellom omkring 20 ungdommer på Vestli i Oslo sent i går kveld.

Politiet fikk melding like etter klokken 23 tirsdag fra en melder i området. Hun hadde observert en gruppe ungdommer som ropte og skrek til hverandre.

– Vi hadde patruljer ikke langt unna, så vi sendte dem mot stedet med tanke på siste tids hendelser for å forebygge en eskalering. Vi fikk også melding om et lite slagsmål, men ingen kom til skade, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet til NTB.

Laster Twitter-innhold

De involverte var mellom 17 og 20 år. Operasjonslederen opplyste at politiet fikk kontroll på «de fleste» som var involvert.

Flere av guttene er kjent for til dels alvorlig kriminalitet, opplyste Jøkling. Ingen ble pågrepet, men bortvist fra området.

Mann truet politiet med startpistol i Haugesund
Bevæpnet politi rykket i natt ut til Sørhauggata i Haugesund etter at en politipatrulje hadde blitt truet med pistol.

– Da politiet ankom stedet truet han politiet med en pistol. Patruljen trakk seg fort ut og fikk bistand fra bevæpnede patruljer, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm til VG.

Det viste seg etter hvert at våpenet var en gasspistol. Politiet fikk melding om innbruddet 00.30. En halvtime etter var mannen pågrepet. Han er en gammel kjenning av politiet.

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no