NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 2. februar

- Knapp seier til Cruz over Trump
- Storbritannia og EU enige om avtale
- Norge vil sende asylbarn til Kabul

Dette skjedde natt til 2. februar
Foto: AFP / Leon Neal og REUTERS/Jim Young

Ted Cruz vant på republikansk side

Etter de første nominasjonsmøtene i det amerikanske presidentvalget er over er Ted Cruz utpekt som vinner på republikansk side, med 28 % av stemmene. Trump fikk 24 %, mens Marco Rubio gjorde det overraskende bra og fikk 23 %. På demokratisk side ser det ut til å bli en veldig knepen seier til Hillary Clinton over Bernie Sanders.

Cruz vant i Iowa – Rubio overrasket

Storbritannia og EU enige

Storbritannia er blitt enig med EU om en måte å stanse uønsket EU-lovgivning på. Storbritannias statsminister David Cameron har lovet å reformere Storbritannias forhold til EU og holde en folkeavstemning om fortsatt medlemskap innen utgangen av 2017. Han håper å holde avstemningen allerede i juni år. EU-president Donald Tusk har sagt at utkastet til en avtale mellom unionen og Storbritannia blir lagt fram ved lunsjtid i dag.

Les: The Telegraph

Norge vil sende asylbarn til Kabul

Norge ønsker å opprette et barnehjem i Kabul som skal ta imot mindreårige asylsøkere som har fått avslag på søknad om opphold. I fjor fikk 96 prosent av mindreårige asylsøkere innvilget opphold. Dette vil Statsekretær i Justisdepartementet, Jøran Kallmyr, ha en slutt på. Han sier til Aftenposten at mange av de afghanske barna ikke søker asyl fordi de har beskyttelsesbehov, men fordi de ikke har noen omsorgsperson i Afghanistan, eller fordi de ønsker en bedre økonomisk fremtid. Afghanistankomiteen er skeptiske til prosjektet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no