NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 2. desember

Flere nordmenn enn antatt har dratt som fremmedkrigere, Scheel-utvalget vil styrke formueskatten og færre har mistet livet av ebola-epidemien.

2desember

Flere norske fremmedkrigere

Politiets sikkerhetstjeneste tror at opptil 140 fremmedkrigere har dratt fra Norge til Syria og Irak siden høsten 2012. Det er over dobbelt så mange som tidligere antatt, skriver Dagsavisen.

– Vi må ta høyde for at det er flere personer som har reist som vi ikke har kjennskap til. Noen har også reist for å bosette seg i kalifatet, andre for å besøke eller lete etter sine barn, sier seniorrådgiver Martin Bernsen. Minst 20 personer er kommet tilbake til Norge og 12 personer er rapportert døde.

Utvalg vil øke formueskatten

I strid med regjeringens politikk, foreslår Scheel-utvalget endringer som innebærer en økning av formuesskatten med omtrent tre milliarder kroner. Det kommer fram i utvalgets rapport som presenteres i morgen tirsdag, skriver Dagens Næringsliv. Rapportens konklusjoner ser ut til å gå inn for å styrke og beholde formueskatten som en viktig del av det norske skattesystemet. Dette er i strid med Høyre-FrP-regjeringens skattepolitikk.

Færre døde av ebola

Færre har mistet livet som følge av ebola enn tidligere hevdet, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO). WHO oppga senest i forrige uke at nærmere 7.000 mennesker var døde som følge av ebola i de tre vestafrikanske landene Sierra Leone, Guinea og Liberia. Nå nedjusteres tallet til 5.987. Bare 15 mennesker er døde av ebola utenfor de tre vestafrikanske landene.

Gjenopptar fredssamtaler

Regjeringen og den venstreorienterte FARC-geriljaen i Colombia gjenopptar tirsdag de norskstøttede fredssamtalene på Cuba. Forhandlingene ble satt på vent da general Ruben Dario Alzate, en advokat og en soldat ble tatt til fange av FARC i midten av november.

Søndag ble de tre løslatt, og president Juan Manuel Santos åpnet straks for å gjenoppta samtalene. En delegasjon fra myndighetene er alt på plass i Havana, der de skal møte utsendinger fra FARC.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no