Dette skjedde natt til 2. august

• Oljeutslipp i verneområde i Tønsberg – død fisk og fugl funnet.
• Skipperen på Gaza-skip tilbake i Norge: – Israel bryter alle regler.
• Mission Impossible-premiere i måneskinn på Preikestolen.

Dette skjedde i natt, 2. august

Dette skjedde natt til 2. august.

Foto: VESTFOLD INTERKOMMUNALE BRANNVESEN/ TERJE HAUGNES/ PÅL BERG MORTENSEN / NRK

Akutt oljeforurensning i verneområde – jakt på kilden pågår

Et stort antall fugler og fisker er døde etter at det ble oppdaget oljeutslipp i det vernede våtmarksområdet Presterødkilen i Tønsberg onsdag kveld. – Svært alvorlig, sier brannvesenet.

Over 20 brannmannskaper jobbet til langt på natt med å begrense skadene av forurensningen. Arbeidet gjenopptas torsdag morgen.

Ornitolog, brannmannskaper fra tre brannstasjoner, kommunen, fylkesmannen og politiet har jobbet med utslippet i hele natt.

Torsdag morgen fortsetter jakten på kilden for utslippet, som foreløpig er sporet til en overvannskum på Kilen.

Oljeutslipp i Presterødkilen

OLJEUTSLIPP: Det er lagt ut lenser som skal suge opp oljeforurensningen flere steder.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Skipperen på Gaza-skip tilbake i NorGE: – Israel brytER alle internasjonale regler

Herman Reksten var skipper på det norskregistrerte skipet som ble bordET i Middelhavet. Rett før midnatt landet han på Gardermoen.

Reksten ble møtt med palestinske flagg og blomster da han kom ut i ankomsthallen på Oslo lufthavn. Der ventet familie og støttespillere.

– Det er godt å være tilbake i Norge, men jeg tenker på dem av mannskapet som fortsatt sitter i israelsk fengsel. Jeg er bekymret for deres helsetilstand og deres rettssikkerhet, sier han til NRK.

Fem nordmenn, og en dansk statsborger bosett i Bergen, har i tre dager sittet i arrest i den israelske byen Ramla. Til sammen 22 personer var om bord da den norskregistrerte båten med kurs for Gaza, ble stanset og bordet av israelske marinesoldater søndag.

Herman Reksten

UROLIG: Kaptein Herman Reksten sier han er bekymret for helsetilstanden og rettssikkerheten til aktivistene som fortsatt sitter fengslet i Israel.

Foto: Terje Haugnes, NRK

Mission Impossible-premiere i måneskinn på Preikestolen

1800 tilskuere så i natt den spektakulære norgespremieren av «Mission: Impossible – Fallout» på fjellplatået Preikestolen i Rogaland. De fikk med seg en spesiell hilsen fra filmens stjerne Tom Cruise.

rett over det berømte fjellplatået var det rigget opp en stor utekino. Filmvisningen startet klokken 23 og var først ferdig ved 2.30-tiden.

NRKs reportere på stedet melder om god stemning, og måneskinn over Lysefjorden.

– En flott sommerkveld, med magisk stemning. Folk koste seg. Det var perfekte værforhold, ingen vind, fortalte NRKs reportere på premieren.

MI6-premiere på Preikestolen 01.08.2018

SOMMERNATT: 1500 billetter ble revet bort til norgespremieren på Mission Impossible 6. Med gjester og vaktmannskap var 1800 mennesker til stede på den spesialbygde utekinoen over Lysefjorden i natt.

Foto: Pål Berg Mortensen, NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no