Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 2. april

• 280 nye smittede i Norge
• Skal teste 9000 på cruiseskip
• Tre biler i brann i Oslo

Cruiseshipet Magnifica får nød-fylle drivstoff ved perth i Australia

KORONA-FASTE: Cruiseskipet Magnifica er et av åtte cruiseskip som ligger utenfor den australske kysten uten at passasjerene har fått gå i land. Nå skal alle om bord testes av leger som skal flys ut til skipene.

Foto: TONY ASHBY / AFP/NTB Scanpix

280 nye smittetilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 4935 smittede i Norge, melder Folkehelseinstituttet. Det er 280 flere enn dagen før. De siste to dagene er økningen på 490 tilfeller.

I alt 325 korona-pasienter er innlagt på sykehus. 105 får intensivbehandling i respirator, det er åtte flere enn dagen før.

Det var onsdag registrert 44 døde som følge av sykdommen.

Australia skal teste 9000 koronafaste cruisepassasjerer

Australsk helsepersonell starter til helgen testing av 9000 cruisepassasjerer som er strandet om bord på åtte cruiseskip som ligger utenfor kysten uten å få legge til kai.

Flere skip har ventet i lang tid, og har måtte nødbunkre drivstoff. Australske myndigheter har fryktet at syke passasjerer vil oversvømme landets sykehus. Nå er en løsning funnet, og til helgen starter en stor operasjon for å fly leger ut til skipene, melder nyhetsbyrået AFP.

Tre biler skadd i bilbrann

En bil er totalskadd og to andre fikk skader på Bogerud i Oslo i natt. Politiet søkte uten hell etter en person som ble sett løpende fra stedet.

Politiet meldte på Twitter om bilbrannene i Oslo etter å ha fått inn mange nødtelefoner fra personer som så flammene i Martin Linges vei.

Utbrent bil på Bogerud i Oslo

BOGERUD: En bil var fullstendig overtent da brannvesenet kom til Bogerud, og det var fare for spredning til andre biler.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no