Dette skjedde natt til 19. oktober

** Kurdiske medier: Regjeringsstøttet sjiamilits trekker seg tilbake i Kirkuk.
** NFL vil ikke tvinge spillerne til å stå under nasjonalsangen.
** Enebolig på Sotra totalskadd i brann.

Kirkut. NFL-protest.

Dette skjedde natt til 19. oktober.

Foto: Khalid Mohammed / AP, Patrick Smith / AFP

Kurdiske medier: Regjeringsstøttet sjiamilits trekker seg tilbake i Kirkuk.

Den regjeringsstøttede sjiamilitsen PMF skal ha trukket seg ut av Kirkuk, ifølge den kurdiske nyhetsportalen Rudaw.

Irakiske regjeringsstyrker og alliert milits jaget denne uken kurderne ut av den oljerike Kirkuk-provinsen, som de hadde hatt kontroll over siden 2014. Natt til torsdag lokal tid melder Rudaw at militsen har trukket seg tilbake fra flere byer i provinsen, skriver NTB.

Onsdag beordret den irakiske statsministeren Haider al-Abadi alle bevæpnede styrker, bortsett fra det irakiske militæret og føderalt politi, til å trekke seg ut av alle urbane områder i Kirkuk. Det er usikkert om ordren også gjaldt andre områder, skriver det irakiske nettstedet.

Ifølge Rudaw opplyser de kurdiske peshmerga-soldatene at de har trukket seg tilbake til stillingene de hadde før 6. juni 2014.

Irak
Foto: Khalid Mohammed / AP

NFL vil ikke tvinge spillerne til å stå under nasjonalsangen.

Til tross for klare oppfordringer fra president Donald Trump, vil ikke den amerikanske fotballigaen NFL tvinge spillere til å stå under nasjonalsangen.

Natt til torsdag sa NFL-kommisjonær Roger Goodell at han vil oppmuntre spillere til å stå, men at de ikke vil straffes om de nekter å gjøre det.

Ligasjefen sa at han «ikke vil gå inn i politikken», og at han i stedet ønsker å holde fokuset på fotballen, skriver nyhetsbyrået Ap.

President Donald Trump har ved en rekke anledninger i høst kritisert NFL-spillere som kneler under nasjonalsangen i protest mot rasediskriminering.

San Francisco 49ers kneler under nasjonalsangen.
Foto: Patrick Smith / AFP

Trump var nok en gang raskt på alerten på Twitter etter Goodells utspill, og skrev at NFL snakker for mye, og handler for lite.

– Stå under nasjonalsangen, skriver Trump.

Enebolig på Sotra totalskadd i brann.

Brannvesenet fikk kontroll på eneboligen som sto i full fyr i Øyatangen i Fjell kommune i Hordaland natt til torsdag. Ingen kom til skade.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 23.57 onsdag da en beboer ringte.

– Det var en eksplosjonsartet brann. Det gikk fort fra meldingen til huset var overtent, sa vaktkommandør ved 110-sentralen Ronald Drotningsvik til NTB.

Det skal ha vært flere personer i huset. Alle kom seg ut og det er ikke meldt om noen skader.

Laster kart, vennligst vent...

– Brannårsaken er ikke avklart, sier han.

En snau time etter at meldingen om brannen kom, meldte brannvesenet at det hadde fått kontroll på flammene. Totalt åtte brannbiler deltok i slukningsarbeidet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no