Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 19. januar

• Mistenkelig dødsfall i Bergen
• Ny smittetopp i Norge
• Giuliani stevnes av 6. januar-komiteen

Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Laksevåg i Bergen
Foto: Leif Rune Løland / NRK

Mistenkelig dødsfall i Bergen

En mann i 30-årene ble funnet død i en leilighet i bydelen Laksevåg i Bergen tirsdag kveld. Politiet omtaler dødsfallet som mistenkelig og har startet etterforskning av saken.

– Politiet er på stedet med flere ressurser og kriminaltekniske etterforskere har kommet til stedet, opplyser operasjonsleder Jørgen Ommedal i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Ny smittetopp i Norge

Det siste døgnet ble det registrert 15.376 nye koronasmittede i Norge. Det er 5745 flere enn samme dag i forrige uke, og det høyeste tallet så langt under pandemien.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 11.180 nye koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for en uke siden lå på 6865, så trenden er stigende.

Forrige døgnrekord i Norge var 15. januar 2022. Da ble det registrert 12.360 smittede.

Trump-advokat stevnes av 6. januar-komiteen

I USA blir tidligere New York-ordfører og Donald Trump-advokat Rudy Giuliani stevnet av komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.
Også fire advokater som forsvarte Trump og framførte hans påstander om valgfusk i forbindelse med presidentvalget i 2020, er innkalt av komiteen, melder nyhetsbyrået AP.

Komiteen har også skaffet seg telefonlogger fra Donald Trumps sønn Eric Trump og Kimberly Guilfoyle, som er forlovet med Donald Trump junior, gjennom stevninger. Ifølge CNN er det den første stevningen fra komiteen som er rettet mot et medlem av Trumps familie.

Tidligere New York-ordfører og Donald Trump-advokat Rudy Giuliani er blant flere som stevnes av komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor

Tidligere New York-ordfører og Donald Trump-advokat Rudy Giuliani er blant flere som stevnes av komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor

Foto: Jacquelyn Martin / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no