Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 19. januar

**Tortursiktet foreldrepar i California nekter straffskyld.
**Flere bilbranner i Oslo.
**Minst ti døde i uvær i Europa.

Morgenpakke 19. januar

Dette skjedde natt til 19. januar.

Foto: FREDERIC J. BROWN / HÅKON MOSVOLD LARSEN / UWE ZUCCHI / AP/NTB SCANPIX /AP

Tortursiktet foreldrepar i California nekter straffskyld.

Foreldrene til de 13 barna som ble holdt fanget i et hus i California, erklærer seg ikke skyldige i å ha torturert og mishandlet barna.

Torsdag formiddag ble foreldrene til de 13 barna som ble funnet avmagret og fanget i en bolig i California, siktet for tortur og barnemishandling over lengre tid.

De to, David (57) og Louise Turpin (47), er siktet for tolv tilfeller av tortur, tolv tilfeller av frihetsberøvelse, seks tilfeller barnemishandling og seks tilfeller av mishandling av en voksen som var avhengig av dem.

I retten torsdag kveld amerikansk tid nektet de to foreldrene straffskyld.

Louise Anna Turpin og David Allen Turpin

VARETEKTSFENGSLING: Louise Anna Turpin til venstre, advokat Jeff Moore, og ektemannen David Allen Turpin hører på advokat David Macher under fengslingsmøte torsdag.

Foto: Frederic J. Brown / AP

Flere bilbranner i Oslo.

To biler som brant på Haugerud natt til fredag, var trolig påtent. Brannene spredde seg til flere biler, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om den første brannen klokken 1.41.

De varslet de andre nødetatene og rykket ut til stedet, og oppdaget at det var to biler som brant.

Bilbrann i Oslo

PÅTENT: Politiet jakter på en gjerningsmann etter at flere biler ble stukket i brann på Haugerud i Oslo natt til fredag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– De sto såpass langt fra hverandre at det ikke så ut til at det var én brann som hadde spredd seg. I tillegg fant vi spor på stedet som styrket mistanken om at de var påtent, opplyser operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Minst ti døde i uvær i Europa.

Flere mennesker er omkommet i uværet som har rammet en rekke EU-land. I Tyskland og Nederland ble all togtrafikk stanset, og flere flyavganger ble innstilt.

I alt ti personer mistet livet i løpet av torsdagen – seks i Tyskland, tre i Nederland og én i Belgia.

I Tyskland døde blant annet to brannmenn som var på utrykning og to lastebilsjåfører som ble utsatt for bilvelt på grunn av sterke vindkast.

I byen Lippstadt døde en mann da det kraftige uværet førte til at han mistet kontrollen over bilen han kjørte og kom over i motgående kjørefelt. I byen Emmerich ble en mann truffet av et tre som gikk over ende på en campingplass, opplyser en talsmann for politiet.

Meimbressen

KOLLAPSET: En låve kollapset i Meinbressen i Tyskland under uværet.

Foto: Uwe Zucchi / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no