Normal

Dette skjedde natt til 19. januar

**Unge på vei ut av byggebransjen
**DAB datt ut
**Lærere uten godkjent utdanning

Morgenpakke
Foto: NTB Scanpix

Unge på vei ut av byggebransjen

Arbeidsinnvandrere står for hele veksten i antall ansatte i byggebransjen, viser en rapport fra forskningsstiftelsen Fafo. Mellom 2008 og 2014 økte antallet sysselsatte i byggebransjen med 11 prosent. Nesten 80 prosent av sysselsettingsveksten kom fra rekruttering av utenlandske arbeidstakere, mot åtte prosent norske, skriver Dagsavisen. Sosial dumping og arbeidslivskriminalitet bidrar til å gjøre byggenæringen mindre attraktiv for unge arbeidstakere, mener forbundssekretær Per Skau i Fellesforbundet.

Dab datt ut

To fiberbrudd i Oslo-området og på Oppland var årsak til at mange DAB-radioer i landet ble tause. I Nordland var fylket uten DAB-dekning, og det skjedde en knapp uke etter aat FM-nettet ble tatt ned, opplyser politiet i Salten. Omlag fem prosent av lytterne som kan motta DAB ble berørt. Bruddet varte i litt over tre timer, og skyldtes gravearbeid som førte til brudd på fiberføring. Administrerende direktør Torbjørn Ø. Teigen i Norkring, som eier og drifter DAB-nettet i Norge, sier det er sterkt beklagelig, og at de vil foreta en grundig gjennomgang for å hindre at det skjer igjen.

Les mer her: Gravearbeid førte til DAB-trøbbel DAB-trøbbel rammet store deler av landet - VG

Lærere uten godkjent utdanning

Antall personer som underviser i grunnskolen uten gjennomført lærerutdannelse eller pedagogisk utdannelse har økt med 38 prosent siden 2014, skriver Klassekampen. Kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen synes tallene er alt for høye. Han sier til avisa at målet er at alle skal undervises av kvalifiserte lærere. Tall fra Grunnskolens Informasjonssystem viser at bruken av ukvalifiserte lærere økte med 13 prosent eller 200.000 timer i 2016. Det tilsvarer 300 årsverk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no