Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 18. oktober

• USAs energiminister går av
• Voldsomme protester i Beirut
• Svakeste vekst i Kina på 27 år

Dette skjedde i natt, 18. oktober 2019
Foto: ANWAR AMRO / AFP/ Carlos Barria/REUTERS / NTB scanpix

USAs energiminister går av

Rick Perry har sagt opp som USAs energiminister og forlater sin stilling mot slutten av året. En erstatter er allerede funnet.

Rick har gjort en fantastisk jobb, men det var på tide. Tre år er lang tid, sa president Donald Trump, som torsdag er i Texas.

Trump bekrefter torsdag at Perry fortalte ham for en måned siden at han ønsket å gå av, og at Perry kommer til å forlate sin stilling på slutten av året. Det er ikke kjent hvem Perrys erstatter er.

Perry er en av dem som skal ha vært involvert i arbeidet om å få Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter.

Ministeren har i den forbindelse blitt bedt om å levere dokumenter i forbindelse med riksrettsgranskningen mot Trump.

Rick Perry går av som USAs energiminister

UT ÅRET: USAs energiminister Rick Perry går av. En erstatter er funnet, men det er ikke kjent hvem det er. Perry blir sittende fram til slutten av året.

Foto: Rick Bowmer / AP

Voldsomme protester i Beirut

Det brøt ut voldsomme protester i Beirut i Libanon natt til fredag. Bilder fra gatene i den libanesiske hovedstaden viser rasende demonstranter og mindre branner.

Demonstrantene har også barket sammen med opprørspolitiet i nærheten av regjeringens hovedkvarter, melder Reuters. Minst to personer ble skadet er i sammenstøtene.

Folk protesterer mot korrupsjon, økonomisk krise og regjeringen i landet.

Det var et forslag om en daglig avgift på 1,8 kroner på samtaler gjennom meldingsapper som - Whatsapp og Viber - som fikk begeret til å renne over for mange.

Forslaget var en del av regjeringens innstrammingsbudsjett som ble vedtatt i juli. Som følge av de kraftige reaksjonene sier myndighetene at forslaget ikke vil tre i kraft.

Uroligheter i Beirut

BEIRUT: Sinte demonstranter protesterer mot regjeringen i landet.

Foto: Hassan Ammar / AP

Svakeste vekst i Kina på 27 år

Kinas økonomi vokste 6 prosent i tredje kvartal, 0,2 prosentpoeng svakere enn andre kvartal, skriver NTB.

Ifølge AFP er veksten i Kina i årets tredje kvartal den svakeste siden 1992, men veksten er innenfor Kinas mål om en vekst på 6 til 6,5 prosent i løpet av et år.

I 2018 vokste Kinas økonomi med 6,6 prosent.

Tidligere denne uken kunngjorde Kina tall som viser at landets handel med USA fortsetter å falle som følge av handelskonflikten. I september falt Kinas import av varer fra USA med 20 prosent fra året før.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no