Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 18. januar

• Støre krever abortsaken opp i Stortinget.
• Trump nektet Pelosi å bruke regjeringsfly.
• Alvorlig skadd i knivstikking i Oslo.

Dette skjedde natt til 18. januar

Dette skjedde natt til 18. januar 2019.

Foto: NRK / NTB Scanpix

Støre krever abortsaken opp i Stortinget

Før det kan gjøres endringer i abortloven, må saken opp for Stortinget. Det bekrefter både Ap-leder Jonas Gahr Støre og helseminister Bent Høie (H).

Kompromisset om abort i regjeringsplattformen vekker sterke følelser. KrF fikk gjennomslag for en innstramming om fosterreduksjon, men tapte slaget om paragraf 2c. Rødt-leder Bjørnar Moxnes varsler et gigantisk 8. mars-tog med heftige protester mot innstrammingene.

Et utsagn fra KrFs Kjell Ingolf Ropstad om fosterreduksjon på NRK1 i går kveld, har vakt sterke reaksjoner i sosiale medier. Ropstad sa at kvinner som kunne bære fram ett barn, også burde kunne bære fram to. SVs Kari Elisabeth Kaski svarte ham vantro på Twitter.

JOnas Gahr Støre og Erna Solberg

LOVER KAMP: Jonas Gahr Støre lover statsminister Erna Solberg motstand i Stortingssalen når abortloven skal opp i debatt.

Foto: NRK

Trump nektet Pelosi å bruke regjeringsfly

USAs president Donald Trump stanset demokraten Nancy Pelosis planlagte reise til Belgia og Afghanistan i siste liten. Bussen som skulle hente delegasjonen ble stående tom foran Kongressbygningen etter at trump nektet henne å bruke det planlagte regjeringsflyet.

– Jeg kan åpenbart ikke nekte deg å bruke rutefly, skriver presidenten syrlig.

Avslaget fremstår som et takk-for-sist etter at Pelosi, som leder Representantenes hus, trakk tilbake invitasjonen til presidentens om å tale til de folkevalgte 29. januar. Pelosi viste til den akutte budsjettkrisen som fører til at deler av statsapparatet er stengt og 800.000 ansatte står uten lønn, og tilbød presidenten å overlevere talen skriftlig.

Buss fra US Air Force utenfor Kongressbygningen i Washington

STO KLAR: Bussen fra US Air Force sto klar til å hente Pelosi og hennes reisefølge utenfor Kongressbygningen i Washington, da presidenten satte foten ned.

Foto: J. Scott Applewhite / AP

Alvorlig skadd i knivstikking i Oslo

En mann i 30-årene er fraktet til Ullevål universitetssykehus i Oslo med alvorlige skader etter det politiet tror er knivstikking.

Det er uklart hvor og hvordan voldshendelsen skjedde, og hva som var motivet. Politiet ble varslet av en person i en bolig i Sinsenveien hvor fornærmede hadde tatt seg inn, men mener at voldsepisoden ikke fant sted i leiligheten.

Politiet hadde i natt flere patruljer ute og søkte både etter åsted og en eller flere gjerningspersoner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no