Dette skjedde natt til 18. desember

Filmselskapet Sony Pictures trekker filmen "The Interview" etter dataangrep fra Nord-Koreanske hackere. Palestinerne ber Israel om trekke seg ut av okkuperte områder og mannen som stormet det canadiske parlamentet i oktober kan ha hatt medhjelpere.

Dette skjedde i natt 18. desember

Sony trekker «The Interview»

Filmselskapet Sony Pictures trekker nå filmen «The Interview» etter at selskapet ble utsatt for et massivt datainnbrudd i november. Amerikanske etterforskere fastslår nå at det var hackere som jobbet for Nord-Korea som stod bak datainnbruddet. FBI advarte tidligere denne uken kinoer og bedrifter knyttet til filmen om at de kunne bli rammet av dataangrep. Filmen handler om en talkshow-vert som leies av CIA for å drepe Nord-Koreas leder Kim Jong Un.

Palestinerne vil ha fredsavtale

Palestinerne leverte et resolusjonsutkast til FNs sikkerhetsråd som lister opp vilkårene for en varig fredsavtale med Israel. Blant hovedpunktene er krav om at Israel skal avslutte sin okkupasjon innen utgangen av 2017. Palestinernes FN-utsending, Riyad Mansour, sier dette kan bane vei for varig fred, men han legger til at palestinerne fortsatt er villig til å forhandle om teksten i utkastet.

Kan ha hatt medhjelpere for å storme parlamentet

Mannen som drepte en canadisk soldat og deretter stormet inn i det canadiske parlamentet i oktober, kan ha hatt medhjelpere sier Canadas statsminister Stephen Harper. Michael Zehaf Bibeau, en canadisk statsborger som ville reise til Syria, ble skutt og drept etter kamp med sikkerhetsvakter. En annen muslimsk konvertitt hadde to dager tidligere kjørt ned to canadiske soldater hvor den ene døde. Statsminister Harper sier det er mulig at de kan ha hatt medhjelpere og at politiet fortsetter etterforskningen av sakene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no