Dette skjedde natt til 18. august

**Nytt terrorangrep avverget i Spania
**13 drept og 80 skadd i Barcelona
**Stor skogbrann i Portugal

Dette skjedde i natt

Nytt terrorangrep avverget i Spania

Politiet i den sør-spanske kystbyen Cambrils aksjonerte ved 1.30-tiden natt til fredag mot et mulig terrorangrep i byen, omlag 100 kilometer sørest for Barcelona. Politiet opplyste etter hvert at en varebil ble forsøkt kjørt inn på en gågate i et forsøk på å kopiere angrepet i Barcelona. Bilen veltet, og de fem som befant seg i den ble skutt av politiet. Fire av de antatte gjerningsmennene ble drept på stedet. Den femte døde senere av skadene han ble påført. Politiet undersøker om mennene hadde bombebelter på seg. Ingen andre ble drept i angrepet i Cambrils, men sju personer ble skadd. For en av personene er det snakk om alvorlige skader.

Syv skadet i nytt terrorangrep sør for Barcelona

13 drept og 80 skadd i Barcelona

13 personer ble drept da en varebil ble brukt i et angrep på Las Ramblas i Barcelona. Rundt 80 personer ble skadd i angrepet i Las Ramblas. For flere av dem er skadene alvorlige, og antall dødsofre kan stige. Det var minst 18 nasjonaliteter blant dem som ble rammet. Utenriksdepartementet har ingen opplysninger som tyder på at det er nordmenn blant dem. To personer er pågrepet etter det myndighetene betegner som et terrorangrep, men sjåføren er fortsatt på frifot. I tillegg skal en person være skutt og drept av politiet. En av de pågrepne er fra den spanske enklaven Melilla ved kysten av Marokko, mens den andre er marokkaner. Terrorgruppen IS sier den utførte angrepet.

Varebil pløyde inn i folkemengde i Barcelona Barcelona attack: What we know so far - BBC News

Stor skogbrann i Portugal

De rundt 2.000 innbyggerne i den portugisiske landsbyen Macao er omringet av skogbranner. Det er umulig å ta seg til eller fra stedet. Brannmannskaper kjemper mot to store skogbranner sentralt i landet. Deler av landet har opplevd rekordmange skogbranner. Innenriksminister Constansa Urbano de Sousa legger skylden for de fleste av dem på brannstiftere eller på menneskelig uaktsomhet. Akkurat nå er det landsbyen Macao som bokstavelig talt er i sentrum for dramatikken. Flammene og røyken gjør at det er umulig å forlate eller ta seg inn i Macao, sier ordfører Vasco Estrela.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no