Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 17. mars

• Første dose av mulig korona-vaksine gitt til menneske
• Ohio-guvernør utsetter nominasjonsvalg
• Uro på børsen i Asia

Farmasøyt gir Jennifer Haller den første utprøvingen av en mulig vaksine mot koronaviruset Covid-19 i Seattle, 16. mars.

Jennifer Haller i Seattle i USA er den første personen som blir testet ut med en mulig korona-vaksine.

Foto: Ted S. Warren / AP

Første dose av mulig korona-vaksine gitt til menneske

Amerikanske forskere ga den første dosen av en mulig korona-vaksine til Jennifer Haller i Seattle i USA mandag. Dette er starten på en serie studier av vaksinen på mennesker, for å finne ut om den er trygg og om den virker.

– Vi føler oss alle så hjelpeløse. Dette er en mulighet for meg å gjøre noe, sa Jennifer Haller, til nyhetsbyrået AP.

Etter injeksjonen ble satt skal hun ha uttrykt at hun «følte seg bra», skriver Los Angeles Times.

45 personer skal de neste seks ukene delta i vaksinetesten som skjer på Kaiser Permanente Washington Health Research Institutte i Seattle.

– Selv om forskningen er vellykket, så vil ikke en vaksine være tilgjengelig og i bruk før mellom 12–18 måneder, sier dr. Anthony Fauci ved Amerikas nasjonale helseinstitutt.

Dette er en av mange vaksiner som forskergrupper rundt om i hele verden jobber med å utvikle.

Mann vasker dørhåndtak for å hindre smitte av koronaviruset på posthus i Ohio.

Redd for smitte i Ohio. Vil utsette nominasjonsmøte til juni.

Foto: Warren Dillaway / Warren Dillaway

Vil utsette nominasjonsmøte i Ohio til juni

Den republikanske guvernøren, Mike DeWine, beordrer at avstemningen til nominasjonsvalget i Ohio tirsdag utsettes på grunn av korona-smitte.

Han er bekymret for helsen til innbyggerne.

DeWine fikk først nei da han ba domstolen utsette nominasjonsvalget i Ohio til juni. Nå går guvernøren i Ohio ut på Twitter og sier helsedirektør Amy Acton vil erklære en helsekrise og beordre lokalene stengt på grunn av smittefare.

Laster Twitter-innhold

Nominasjonsvalgene tirsdag for Demokratene og Republikanerne i Illinois og Florida kommer imidlertid til å gå som planlagt.

I Arizona blir det nominasjonsvalg for Demokratene, ettersom Republikanerne i fjor ga Donald Trump full støtte, uten opposisjon. I tillegg har Republikanerne nominasjonsmøte på øygruppen Northern Mariana.

Børsuro i Asia

Nikkei-indeksen åpnet ned 3 prosent da børsene i Japan åpnet tirsdag og fulgte den globale trenden med virusfrykt og markedsnedgang, men hentet seg inn igjen i løpet av dagen.

Nikkei la etter hvert på seg 0,7 prosent, mens Hongkong var opp 0,9 prosent. Aksjene steg også på børsene i Thailand og Australia, men falt i andre markeder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no