Dette skjedde natt til 17. juni

• Hovland hylles etter amatørrekord
• Vil tømme Hongkongs gater for demonstranter
• Etterforsker strømbruddet i Sør-Amerika

17. juni

Hovland hylles etter amatørrekord
Med 67 slag, fire under par, på siste dag i US Open skrev Viktor Hovland historie for amatører søndag.

Hovland slo også turneringsvinner Gary Woodland den siste dagen. Amerikanske Woodland avsluttet søndag med 69 slag, som holdt til 271 totalt, 13 under par og vant US Open 2019 foran fjorårets vinner og verdensener Brooks Koepka.

Viktor Hovland kom på en sterk 12. plass i turneringen totalt.

Viktor Hovland på den siste runden av U.S. Open

GRUNN TIL Å SMILE: Viktor Hovland har all grunn til å smile etter den siste runden i U.S. Open, som han gikk fire slag under par.

Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Vil tømme Hongkongs gater for demonstranter
Politiet i Hongkong opplyste mandag at de ville tømme gatene etter de massive protestene søndag De ble møtt av syngende demonstrantene som sto på kne foran dem.

Etter de massive demonstrasjonene søndag, der aktivistene oppgir at opptil to millioner deltakere skal ha deltatt, opplyste politiet mandag morgen lokal tid, at de ville rydde gatene i Hongkong.

Politiet oppgir for øvrig at 338.000 var til stede langs protestmarsjens opprinnelige rute på det meste.

Etterforsker strømbruddet i Sør-Amerika
Årsaken til at nesten 50 millioner innbyggere i Sør-Amerika mistet strømmen søndag er ikke kjent, men vil bli etterforsket.

Det lovet Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui i en uttalelse søndag. Energiministeren ville ikke utelukke at det massive strømbruddet søndag morgen kan skyldes et cyberangrep, men sa at det likevel ikke er hovedhypotesen det arbeides etter.

En etterforskning av hva som skjedde, er satt i gang. En offentliggjøring av hva som var årsaken, er ventet om sju til ti dager.

Strømbruddet i Argentina og flere av nabolandene søndag rammet innbyggerne på svært mange områder. H

Strømbruddet i Argentina og flere av nabolandene søndag rammet innbyggerne på svært mange områder. Her er bensinstasjon i Buenos Aires helt stengt etter at strømmen ble borte. Også T-banen sto stille.

Foto: Tomas F. Cuesta / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no