Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 17. januar

• USA innrømmer at soldater ble skadet i Irans hevnangrep
• Togtrafikken i gang igjen mellom Oslo og Drammen
• Kinas økonomi vokser saktere

Norske soldater i Irak

NORSKE SOLDATER I DESEMBER: Dette bildet er tatt av norske soldater etter et angrep på Ain al-Asad-basen i desember 2019. Nå er basen angrepet på nytt – av Iran. Ingen norske soldater ble skadet, ifølge Forsvaret.

Foto: Forsvaret / NTB Scanpix

Elleve soldater såret i Irans hevnangrep
Minst elleve amerikanske soldater ble skadet i Irans hevnangrep mot en militærbase i Irak 8. januar. Det innrømmer USAs sentralkommando, ifølge nyhetbyrået AFP. USAs militære har flere ganger tidligere sagt at ingen amerikankere ble skadet i angrepet.

Togtrafikken i gang igjen mellom Oslo og Drammen
Togtrafikken kom natt til fredag i gang igjen på Drammenbanen og Askerbanen. I går ettermiddag ble det full stans i togtrafikken mellom Skøyen og Sandvika fordi kjøreledning ble revet ned av et tog ved Lysaker stasjon. Ved 2-tiden natt til fredag opplyste Bane Nor at feilen var rettet.

– Anlegget for togenes kjørestrøm ved Lysaker er ferdig utbedret og strekningen åpnet for normalt trafikk, skriver Bane Nor på Twitter.

Foto: Syed Tasmir Abbas/tipser.

Foto: Syed Tasmir Abbas/tipser.

Kinas økonomi vokser saktere
Kinas bruttonasjonalprodukt (BNP) steg med 6,1 prosent i fjor. Det er den svakeste økonomiske veksten på tre tiår, viser tall offentliggjort fredag. Årsakene til lav vekst er svak etterspørsel i hjemlandet og handelskrigen med USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no