Dette skjedde natt til 17. august

**37 drept i fangeopprør i Venezuela
**-NAFTA-samtaler starter
**Saudi-Arabia åpner grensen til Qatar

Dette skjedde i natt

37 drept i fangeopprør i Venezuela

Minst 37 personer er drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og innsatte i et fengsel sør i Venezuela. Volden startet tirsdag kveld med kamper i Amazonasfengselet, opplyser guvernøren i delstaten. Venezuela har rundt 30 fengsler. Mange av dem er overfylt og domineres av gjenger som kontroller våpen- og narkotikasalg. En tjenestemann hos riksadvokaten i Venezuela bekrefter dødstallet onsdag, men ønsker ikke å komme med nærmere opplysninger.

Venezuela prison 'massacre' kills 37 - BBC News

NAFTA-samtaler starter

USA står langt fra Canada og Mexico i sine ønsker for en ny NAFTA-avtale. Det er klart etter at første forhandlingsrunde startet. I valgkampen truet president Donald Trump med å trekke USA ut av frihandelsavtalen, som han har omtalt som den verste noensinne. Avtalen fra 1994 fjernet de fleste handelshandrnger og tariffer mellom Canada, USA og Mexico. Det er særlig industriarbeidsplassene i USA Trump vil løfte ved å reforhandle avtalen.

US calls for 'major' Nafta overhaul - BBC News

Saudi-Arabia åpner grensen til Qatar

Kong Salman har gitt ordre om at Saudi-Arabia skal åpne grensen mot Qatar, slik at pilegrimer derfra kan reise til Mekka. Salman har også gitt beskjed om at saudiarabiske privatfly skal sendes til Doha, for å hente pilegrimene for hans regning. Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emirater og Egypt, brøt alle diplomatiske forbindelser til Qatar 5. juni. De fire landene anklager Qatar for å støtte ekstremister og terrorgrupper.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no