NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 16. september

**Frp sier nei til nasjonalt nikabforbud
**Mann skutt og drept i Stockholm
**Frykter global epidemi av mikrokefali

Morgenpakke, 16. september
Foto: AFP/Reuters

Frp sier nei til nasjonalt nikabforbud

Regjeringen ønsker ikke å innføre et nasjonalt forbud mot plagg som dekker elevers og studenters ansikt, som nikab, skriver VG og Dagen. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug skriver at nikab og burka er et lite problem i skolesammenheng og på andre offentlige institusjoner, i et svar på et spørsmål fra Arbeiderpartiets Jan Bøhler. Fremskrittspartiet har i flere år gått inn for å innføre forbud mot heldekkende plagg i skolen, og Bøhler sier det er oppsiktsvekkende at regjeringen avviser et nasjonalt forbud.

Mann skutt og drept i Stockholm

En mann ble sent torsdag kveld skutt i hodet på åpen gate utenfor en butikk i Barkarby, nord i Stockholm. Gjerningspersonen skal ha forsvunnet fra åstedet i en bil. Ifølge Aftonbladet mistenker svensk politi at drapet er relatert til gjengoppgjør. Ingen er pågrepet.

Frykter global epidemi av mikrokefali

Forskere slår alarm om at verden må forberede seg på en global epidemi av mikrokefali, den alvorlige fosterskaden som spres med zikaviruset. I en studie publisert i medisintidskriftet The Lancet bekrefter forskere fra Brasil og Storbritannia sammenhengen mellom zikaviruset og mikrokefali. Sammenhengen har vært kjent lenge, uten at det har vært basert på omfattende forskning. - Mikrokefali-epidemien vil spres til alle land der zikaviruset allerede sprer seg, og i de landene der det er sannsynlig at viruset vil spre seg, skriver forskergruppen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no