NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 16. oktober

Skattelistene lagt ut - Røkke er Norges rikeste, jagerfly solgt til spottpris og afghansk migrnat skutt og drept på grensen til Bulgaria

Dette skjedde natt til 16. oktober
Foto: NTB Scanpix/NRK

Skattelisten lagt ut - Røkke rikest i Norge

Industrieier Kjell Inge Røkke er Norges rikeste mann, ifølge Skatteetatens liste som er lagt ut i natt, med en en likningsformue på 10,1 milliarder kroner og null i skatteliknet inntekt. Røkke betalte vel 101 millioner kroner i skatt. Utenriksminister Børge Brende tjente 2,6 millioner kroner i fjor og har dermed Regjeringens suverent høyeste inntekt, mens statsminister Erna Solberg har en formue på drøye 1.7 millioner kroner. På nrk.no kan du lese mer om politikere og partitopper og annet fra skattelistene som ble lagt ut i natt.

Jagerfly solgt for knapper og glansbilder

To av Forsvarets utrangerte F-5 Freedom Fighter jagerfly ble i fjor solgt for 120.000 kroner. Markedsprisen for flyet sies å være 12 millioner pr. stykk, skriver Dagbladet. Regjeringen har bedt Økokrim om å etterforske salget av de to jagerflyene til et amerikansk selskap i 2014. Ifølge avisen ble flyene solgt for 120.000 kroner til samme selskap som i 2008 hadde tilbudt 100 millioner kroner for 15 fly av samme type - over 6 millioner kroner per fly.

Afghansk migrant skutt på grensen til Bulgaria

En afghansk migrant ble skutt og drept da han sammen med en gruppe forsøkte å ta seg over grensen fra Tyrkia til Bulgaria sent torsdag kveld. Det skal ha vært flere væpnede menn i gruppen, og bulgarske grensevakter skal ha avfyrt skudd da de forsøkte å stoppe migrantene. Hendelsen fant sted nær byen Sredets sørøst i Bulgaria.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no