Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 16. november

• 631 savnet etter California-brann – 63 bekreftet døde
• Nord-Korea skryter av «nytt høyteknologisk våpen»
• Åtte millioner stemmesedler skal håndtelles i Florida

Dette skjedde natt til 16. november

Dette skjedde natt til 16. november

Over 600 er savnet etter California-brann – 63 bekreftet døde

631 mennesker er savnet etter skogbrannene i California, og 63 er bekreftet døde. Tallet på savnede er en kraftig oppjustering fra onsdag da det ble meldt at 130 var savnet.

Ytterligere sju personer ble torsdag funnet omkommet, opplyste sheriff Kory Honea i Butte fylke på en pressekonferanse i natt.

Honea sier antall savnede har økt fordi etterforskere har gått tilbake og sjekket nødsamtaler som ble gjort da brannen brøt ut for en uke siden.

Brannteknikere Califiornia

UTSLETTET: Skog- og gressbrannen nord i California har tatt livet av 63 mennesker. Verst har det gått ut over byen Paradise med 27.000 innbyggere.

Foto: Terry Chea / AP

Nord-Korea skryter av «nytt høyteknologisk våpen»

Nord-Korea har utført en «vellykket test» av et nytt «høyteknologisk våpen», ifølge landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Det skjer dagen etter at forskere avslørte 13 hemmelige missilbaser i landet.

KCNA spesifiserer ikke i sin melding hva slags våpen det er snakk om, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Landets leder Kim Jong-un skal ifølge meldingen ha inspisert våpenet og var tilskuer da våpenet ble testet fredag. Testen «var vellykket», ifølge KCNA.

Kim Jong un sammen med militære ledere i Nord-Korea

KIM INSPISERER: Dette bildet ble sendt ut av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA 16. november sammen med meldingen om det nye våpenet. Det er ikke oppgitt når og hvor bildet er tatt.

Foto: KCNA / Reuters

Åtte millioner stemmesedler skal håndtelles i Florida

Etter at alle stemmesedlene var telt maskinelt for annen gang, var marginene så små at valgmyndigheten i delstaten beordret en tredje telling, som trolig skal foregå manuelt.

Det er nå 10 dager siden mellomvalget i USA og fortsatt er resultatet ikke klart i en av landets mest folkerike stater.

Resultatet er jevnt, med mindre enn 0,5 prosentpoeng avstand, både i guvernør- og senator-valget. President Donald Trump har bedt om at tellingen må avsluttes, og antydet at det foregår valgfusk, noe som er avvist av lokale myndigheter.

Nathalia Kato

FLORIDA: 10 dager etter valget er valgresultatet for Florida enda ikke klart. Dette er Nathalia Kato som er en av juristene som passer på at opptellingen går riktig for seg.

Foto: MICHELE EVE SANDBERG / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no