Dette skjedde natt til 16. mars

•Avis: Trump vil sparke ny rådgiver.
•Nord-Korea forlenger Sverige-besøk.
•Dødstallene stiger etter brokollaps.

Dette skjedde i natt 16. mars

Dette skjedde natt til 16. mars.

Foto: Brendan McDermid/CAMILLE BAS-WOHLERT/JOE RAEDLE / Reuters/Afp

Avis: Trump vil sparke ny rådgiver.

President Donald Trump har bestemt seg for å sparke H.R. McMaster som nasjonal sikkerhetsrådgiver, og leter etter en erstatter, skriver Washington Post.

Den nasjonale sikkerhetsrådgiveren er på vei ut, skriver avisen etter å ha snakket med fem personer med kjennskap til presidentens planer. Utskiftningen er imidlertid ikke ventet å skje med én gang. CNN skriver også at de har kilder som sier dette.

McMaster
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters

Pressetalskvinne i Det hvite hus, Sarah Sanders, avviser imidlertid at det er en ny utskiftning på gang.

– Jeg snakket nettopp med presidenten og McMaster – de sier at de har et godt samarbeid, og det er ingen endringer, skriver hun på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Nord-Korea forlenger Sverige-besøk.

Opprinnelig skulle Ri Yong-ho bli i Stockholm til lørdag, men nå har han forlenget besøket til søndag.

Den nordkoreanske utenriksministeren har verdens øyne rettet mot seg, under besøket hos våre venner i øst. Ri landet på Arlanda torsdag kveld sammen med den nordkoreanske delegasjonen bestående av fire personer totalt.

Men nå melder svenske SVT at det har kommet flere spørsmål på agendaen. Den svenske tv-kanalen erfarer at møtet blir forlenget fra lørdag til søndag, og at representanter fra fredsforskningsinstituttet Sipri skal delta i møter med den nordkoreanske delegasjonen.

Ri
Foto: Camille Bas-wohlert / AFP

Dødstallene stiger etter brokollaps.

Minst fire personer døde og ni ble skadd da en gangbru kollapset over en sjufelts motorvei utenfor Miami i Florida torsdag.

Det opplyser brannsjef Dave Downey i Miami-Dade. Han sier de ni skadde ble brakt til sykehus «tidlig» i redningsarbeidet. Foreløpig er ikke tilstanden deres kjent, skriver NTB.

Tidligere opplyste myndighetene at minst åtte biler ble fanget under de kollapsede brurestene, og at en av personene som ble fraktet til sykehus hadde hjerteinfarkt.

US-MULTIPLE-FATALITIES-REPORTED-AFTER-COLLAPSE-OF-PEDESTRIAN-BRI
Foto: JOE RAEDLE / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no