Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 16. mai

• Mann omkom i MC-ulykke i Telemark
• Skyting i kirke i California
• Somalia har valgt ny president

California Church Shooting

En mann ble skutt og drept i Geneva presbyterianske kirke i Laguna Woods i California søndag. Fire ble alvorlig såret i skytingen, ifølge politiet.

Foto: Damian Dovarganes / AP

Mann omkom i MC-ulykke i Telemark
En mann i 60-årene er bekreftet omkommet etter en MC-ulykke i Siljan i Telemark søndag kveld. Det melder Sør-Øst politidistrikt mandag morgen.

– Dessverre har politiet mottatt melding fra sykehuset om at en mann i 60 årene er bekreftet omkommet, skriver politiet på Twitter.

Mannens pårørende er varslet.

Skyting i kirke i California
En mann ble skutt og drept, og fire andre ble kritisk skadd da en mann løsnet skudd i en kirke i byen Laguna Woods sør i California.

Politiet har pågrepet en asiatisk mann i 60-årene. Han ble overmannet av kirkegjengere i det politiet omtaler som en heltemodig inngripen. Motivet for skytingen er ikke klarlagt.

Skytingen skjedde dagen etter at ti personer ble drept i en masseskyting i Buffalo i delstaten New York. Denne skytingen etterforskes som hatkriminalitet.

Les også: 18-åring drepte ti personer i matbutikk i USA – trolig rasistisk motivert

Mann arrestert i Buffalo
Mann arrestert i Buffalo

Somalia har valgt ny president
Tidligere president Hassan Sheikh Mohamud, er på nytt valgt til president i Somalia der han også var president fra 2012 til 2017.

Mohamund vant etter en tredje runde i presidentvalget. I den siste runden sto det mellom ham og sittende president Mohamed Abdullahi Mohamed.

Somalias tidligere president Hassan Sheikh Mohamud (t.v.) ble søndag gjenvalgt som statsoverhode i det østafrikanske landet.

Somalias tidligere president Hassan Sheikh Mohamud (til venstre) ble søndag gjenvalgt som statsoverhode i det østafrikanske landet.

Foto: Farah Abdi Warsameh / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no