NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 16. august

**Trump mister fagforeningsstøtte etter uttalelser
**Selvmordsangrep i Nigeria
**Bilbrann i Oslo

Dette skjedde natt til 16. august
Foto: Pablo Martinez Monsivais / Stringer / AP / AFP

Trump mister fagforeningsstøtte etter uttalelser

Lederen for USAs største fagforening AFLO-CIO trekker seg fra Donald Trumps industriråd etter presidentens tale tirsdag. Tirsdag ga Trump igjen skylden for volden i Charlottesville til både nazister og venstreaktivister. Richard Trumka er det femte medlemmet som trekker seg fra presidentens råd for industriarbeidsplasser. Trumka sier ifølge byråene at fagforeningen ikke kan sitte i et råd for en president som tolererer fordommer og hjemlig terror. Presidentens uttalelser tirsdag annullerer de fordømmende kommentarene han kom med mandag om Ku Klux Klan og nynazister, sier Trumka.

Trump hylles av høyreekstreme, kritiseres av partikolleger

Selvmordsangrep i Nigeria

Minst 28 personer ble drept i Nigeria da en kvinnelig selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta på et marked nordøst i landet. Over 80 skal være skadd, ifølge lokale kilder. Også i nærheten av en flyktningleir i området ble det utført to selvmordsangrep. Der ble ingen drept, men flere er skadd, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les mer her: Nigeria violence: Female suicide bombers kill 27 - BBC News

Bilbrann i Oslo

Politiet i Oslo tror noen tente på bilen som ble skadd i brann ved Grorud togstasjon i natt. Ved 1.30-tiden meldte politiet at en bil sto i full fyr ved stasjonen, og at nødetatene var på vei til stedet. Litt over et kvarter senere, ble det meldt at brannen var slukket. Det var ingen personer i bilen. Politiet tror at nær 20 bilbranner er påsatt i Oslo siden mai. Flere av brannene skjedde i bydeler nær Grorud.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no