NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 16. april

Savnet snøscooterkjører i Hedmark ble funnet død, over 15.000 jobber i oljebransjen er kuttet og over 40 personer er henrettet i Iran de siste dagene.

Dette skjedde natt til 16. april

Savnet snøscooterkjører funnet død

En snøscooterkjører som var meldt savnet i Engerdal i Hedmark, ble sent onsdag kveld funnet død. Hans sønn, som var med på turen og også var meldt savnet, er i god behold.
De to snøscooterkjørerne la ut på turen ved 12-tiden onsdag. De ble meldt savnet, og en større leteaksjon ble igangsatt ut på kvelden.

Ved 23.30-tiden i går opplyste politiets operasjonssentral at de to savnede er funnet, men at tilstanden er uklar. To og en halv time senere bekreftet Hedmark politidistrikt at den eldste av de to døde. Ifølge politiet så det ut som de to hadde vært i en ulykke.

– Over 15.000 oljejobber kuttet

På bare tre månender har nedbemanningen i oljebransjen økt med 50 prosent og det er før Statoils neste kuttrunde, skriver Finansavisen. DNB Markets' oversikt over kunngjordte jobbkutt i den norske oljebransjen viser at opp mot 14.900 jobber er forsvunnet siden 2013. For tre måneder siden var tallet under 9400. Men etter det avisen kjenner til er antallet tapte jobber over 15.000 om en tar med nylige kunngjøringer fra blant annet TGS og Kongsberg Oil and Gas Technology.

Forsker Torbjørn Eika i Statistisk Sentralbyrå er overrasket over hvor fort arbeidsledigheten i Norge nå stiger og mener kuttene i oljebransjen er en dominerende faktor.

– 43 henrettet på tre dager

Minst 43 personer er blitt henrettet i Iran de siste tre dagene, ifølge organisasjonen Iran Human Rights, IHR. En mindreårig med alvorlig psykisk sykdom var blant fem personer som ble henrettet ved henging i et fengsel i Karaj vest for Teheran onsdag, ifølge IHR. Alle fem, blant dem en afghansk statsborger, var ifølge organisasjonen dømt for drap.

Ytterligere 38 er blitt henrettet siden mandag, sier leder for IHR, den norske legen og aktivisten Mahmood Amiry-Moghaddam. Organisasjonen publiserte i mars en rapport som viser at rundt 700 personer er blitt henrettet ved henging i løpet av årets to første måneder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no