Dette Skjedde natt til 15. mars

- Donald Trump leder foran valgene i Ohio og Florida
- Coop betalte overpris for ICA-butikkene
- Kø for å sone i fengsel i Nederland

Dette skjedde i natt

Trump leder foran dagnes primærvalg i Ohio og Florida

Om noen timer starter nominasjonsvalget i fem nye delstater i USA. På republikansk side er det særlig spennende om Donald Trump lykkes med å få de fleste stemmene i både Florida og Ohio, siden kandidaten som gjør det best får alle valgdelegatene. Trump ligger best an i Florida, mens det er jevnere i Ohio. Det er også valg i North Carolina, Missouri og Illinois.

Coop betalte overpris for ICA-butikkene

Coop betalte halvannen milliard kroner mer enn ICAs egen verdivurdering for ICAs 550 butikker i Norge. I en lukket budrunde ga Coop 2,5 milliarder for de 550 butikkene, mens ICA Gruppen sammen med tilrettelegger Handelsbanken hadde vurdert verdien til å være 1 milliard, skriver Dagens Næringsliv. Rema meldte seg også på i budrunden, men deres bud skal ha vært snaut halvparten av tilbudet fra Coop. Verdivurderingen ICA hadde gjort var ikke kjent for budgiverne.

Kø for å få sone i fengsel i Nederland

Fengselet Norge leier i Nederland er så populært at det er venteliste for å få sone der. Etter noen praktiske innkjøringsproblemer med det leide fengselet Norgerhaven, merker kriminalomsorgen en økende interesse for å sone i Nederland, skriver Dagbladet. En av de norske fangene sier til den nederlandske TV-kanalen RTV Drenthe at han i Norgerhaven ikke får den samme følelsen av å sitte bak lukkede dører som han ofte fikk i Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no