Dette skjedde natt til 15. mai

• To fiskere bekreftet døde
• Omstridt abortlov godkjent i Alabama
• Enighet om overgangsavtale i Sudan

Dette skjedde i natt 15. mai
Foto: Larry Downing / REDNINGSSKØYTA DAGFINN PAUST / AFP / REUTERS

To fiskere bekreftet døde
De to russiske fiskerne som tirsdag kveld ble funnet i vannet utenfor Senja i Troms er bekreftet omkommet, opplyser politiet.

Båten deres ble funnet kantret ved 22-tiden.

De to russiske statsborgerne, begge menn i 50-årene, dro ut fra bygda Torsken i en åpen 19-fots plastbåt i 10-tiden tirsdag formiddag.

Kantret båt utenfor Senja

Her er båten som ble funnet utenfor Senja.

Foto: Redningsskøyta Dagfinn Paust

Omstridt abortlov godkjent i Alabama
Den folkevalgte forsamlingen i delstaten Alabama i USA har godkjent en lov som i praksis forbyr abort, med ett unntak – hvis den gravide kvinnens liv er i fare.

Den kontroversielle abortloven ble godkjent torsdag og skal videre til delstatens republikanske guvernør Kay Ivey for endelig godkjenning. Om den passerer, blir den USAs strengeste abortlov.

Enighet om overgangsavtale i Sudan
Protestbevegelsen og militærjuntaen i Sudan er enige om en overgangsperiode på tre år fra dagens makthavere til et sivilt styre og administrasjon.

Protestbevegelsen i Sudan opplyste mandag at de har inngått en avtale med landets militærjunta om strukturen for et nytt sivilt styre, og tirsdag fortsatte forhandlingene om sammensetningen av dette styret og spesifikt hvor lang en overgangsperiode til sivilt styre skulle vare.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no