Dette skjedde natt til 15. juni

• FBI får kritikk for granskingen av Hillary Clintons e-post-praksis
• To til sykehus etter brann i Valdres
• Elvis' trommeslager er død

James Comey og D. J Fontana
Foto: Cliff Owen / Aaron Josefczyk / AP / Reuters

FBI får kritikk for granskingen av Hillary Clintons e-post-praksis
Tidligere FBI-sjef James Comeys beslutning om å granske Hillary Clintons e-poster før valget får kritikk, men han hadde ikke politisk motiv, slår rapport fast.

Comey får kritikk for ikke å ha orientert sine overordnede i justisdepartementet, blant dem daværende justisminister Loretta Lynch, godt nok om håndteringen av granskingen.

James Comey

Demokratene mener at tidligere FBI-sjef James Comey sørget for at Hillary Clinton tapte presidentvalget. Nå kommer rapporten om FBIs håndtering av så vel Clintons epostbruk som Trump-kampanjens angivelige bånd til Russland.

Foto: Cliff Owen / AP

Comeys handlemåte har dessuten skadet FBIs renommé som upartisk, heter det. Men Comeys beslutning om å gjenåpne granskingen like før valget var ikke politisk motivert, konkluderer rapporten.

Rapporten, som ble lagt fram i går, er utarbeidet av en intern granskingsgruppe i justisdepartementet. Den er resultat av en 18 måneder lang gransking av FBIs arbeidsmetoder foran valget høsten 2016.

To til sykehus etter brann i Valdres
Det brøt ut brann i en enebolig i Hedalen i Oppland natt til fredag. To menn i 30- og 60-årene er fraktet til sykehus med røykskader.

– Brannvesenet fikk melding klokken 2.37. Da nødetatene kom til stedet, var de to kommet seg ut av huset, et tidligere bedehus som er blitt gjort om til bolig, for egen maskin, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til NTB.

De to mennene er far og sønn og meldte selv fra om brannen.

– De ble kjørt til Hønefoss sykehus for behandling av røykskader. De var bevisste da de ble kjørt av gårde. Huset er utbrent, sier Hoft.

Operasjonslederen sier kraftig vind gjør at brannvesenet fortsatt er på stedet og forsøker å hindre spredning til andre bygninger.

Elvis' trommeslager er død
Elvis' trommeslager D.J. Fontana, den siste gjenlevende fra Elvis Presleys band, er død, 87 år gammel.

Han sovnet inn onsdag kveld i Nashville, opplyser kona Karen Fontana til nyhetsbyrået Ap.

Dominic Joseph Fontana ble født i 1931.

Fontana er blitt fremhevet som inspirasjonskilde for en rekke kjente trommeslagere, blant dem Ringo Starr og Max Weinberg.

Elvis Presley Death Anniversary Elvis Presley

Elvis Presley under en konsert i Memphis i 1973

Foto: Anonymous / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no