Dette skjedde natt til 15. januar

**Trump svarer på «drittland»-kritikken
**Uvær stenger flere fjelloverganger
**Norwegian-fly sendte ut nødmelding

Dette skjedde natt til 15. januar

Trump svarer på «drittland»-kritikken
USAs president Donald Trump slår tilbake mot kritikken i kjølvannet av den omstridte drittland-kommentaren. Han bedyrer at han ikke er rasist.

– Jeg er ikke rasist. Jeg er den minst rasistiske personen du noen gang har intervjuet, det kan jeg si deg, sa Trump da han møtte journalister på Trump International Golf Club i West Palm Beach i Florida, skriver NTB.

– Jeg er den minst rasistiske personen du noen gang har intervjuet, det kan jeg si deg, sa Trump da han møtte journalister på Trump International Golf Club i West Palm Beach i Florida.

SLÅR TILBAKE: – Jeg er den minst rasistiske personen du noen gang har intervjuet, det kan jeg si deg, sa president Donald Trump da han møtte journalister i natt.

Uttalelsen kommer etter flere dager med storm rundt presidentens angivelige karakteristikker av Haiti, El Salvador og flere afrikanske land som «drittland». Trump har avvist at han har brukt denne betegnelsen, som først ble omtalt av Washington Post og New York Times.

Uvær stenger flere fjelloverganger
Kraftig vind fører til at en rekke fjelloverganger er stengt mandag morgen. Det er også innført kolonekjøring flere steder.

Sent i går kveld ble fylkesvei 50 Hol-Aurland stengt på grunn av uvær. Rundt en halvtime senere ble også E6 over Dovrefjell stengt.

Kolonne på Hemsedalsfjellet ved Bjøberg

KOLONNE: Flere veier er stengt og det er også innført kolonnekjøring flere steder som her på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet.

Foto: Statens vegvesen

På riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er det stengt for lette kjøreyøy, mens det er det innført kolonekjøring for kjøretøy over 7,5 tonn. Det er også innført kolonne på E134 over Haukelifjell.

Laster Twitter-innhold

Riksveg 13 over Vikafjellet blei stengt like etter midnatt. Også fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal er stengt

Norwegian-fly sendte ut nødmelding
Like etter midnatt meldte flyradar-tjenesten Airlive at et Norwegian-fly på vei fra Oslo til Barcelona hadde sendt ut en nødmelding over Frankrike. Trykkfall var årsaken.

Lasse Sandaker-Nielsen

TRYKKET FALT: Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier meldingen ble sendt ut på grunn av trykkfall.

Foto: Margret Helland / NRK

– Det skyldes et trykkfall i kabinen som førte til at flyet mistet høyde, men alt er som det skal og flyet lander litt etter tiden i Barcelona, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NRK.

Flyet som tok av fra Oslo lufthavn klokken 21:39 skulle etter planen lande på El prat flyplass i Barcelona klokken 00:10. Flyet landet i Barcelona nesten halvannen time forsinket klokken 01:34, ifølge flyplassen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no