NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 15. desember

Stor gisselaksjon i Sydney, Norwegian klager inn SAS, generalstreik i Belgia og 19 evakuerte etter jordras i Flekkefjord.

Dette skjedde natt til 15. desember
Foto: NRK

Gisselaksjon i Sydney

Mellom 40 og 50 personer kan holdes som gisler på en kafé i den australske byen Sydney. Tungt væpnet politi har sperret av det travle sentrale forretningsstrøket der sentralbanken og flere andre banker har sine hovedkontorer, ikke langt fra operahuset og delstatsforsamlingen i New South Wales. Store områder er evakuert, blant annet operahuset og flere offentlige bygninger.

Vitner forteller at dramaet startet like før klokka 10 lokal tid da en eller to menn gikk inn i kafeen med tunge vesker. Bilder av kafeen viser to personer som holder et svart og hvitt flagg som ligner på det som IS bruker, mot vinduet, og en mann med sølvfarget skjegg og svarte og hvite klær i bakgrunnen.

Les nettsaken: Gisselaksjon i Sydney

Norwegian klager inn SAS

Norwegian mener SAS har en urettmessig konkurransefordel fordi SAS har en skandinavisk driftstillatelse, mens Norwegian bare har en norsk.
Nå klager de ordningen inn for EU og Eftas overvåkingsorgan, skriver Dagens Næringsliv. Ordningen gjør at SAS kan flytte på fly og mannskap mellom landene uten hinder, og gjør det enklere å skaffe flyavtaler med land på andre kontinenter. Norwegian har en norsk tillatelse og flere begrensninger. SAS på sin side avviser at de har en urimelig konkurransefordel.

Generalstreik i Belgia

I Belgia ble alle togavganger kansellert da en 24 timer lang generalstreik ble innledet i går. Den belgiske fagbevegelen satte igang streiken i protest mot regjeringens sparetiltak, blant annet oppheving av automatisk indeksregulert lønnsøkning, kutt i offentlig sektor og høyere pensjonsalder. Mandag utvides streiken til å omfatte buss-, trikk - og metrotrafikken, i tillegg til skoler, forretninger, fabrikker og offentlilge kontorer i hele landet. Alle flyavganger er kansellert.

19 evakuerte etter jordras

Seks boliger og i alt 19 personer er evakuert etter at det gikk et jordras i et boligområde i Flekkefjord i Vest-Agder i natt. Ett hus har skader etter raset, mens fem andre er evakuert for sikkerhets skyld, ifølge politiet. Norges vassdrags- og energidirektorat er kontaktet og skal undersøke området i morgen.

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no