Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 15. august

• Seks politimenn skutt i Philadelphia
• Trump foreslår møte med Xi om Hongkong
• Nye pass og ID-kort ytterligere forsinket

Dette skjedde i natt, 15. august 2019

I Philadelphia har flere politimenn blitt skutt, Trump skryter av Kinas president XI og foreslår et møte og nye pass og ID-kort er igjen forsinket.

Foto: Matt Rourke/AP Photo/Kevin Lamarque/Reuters/ VILDE ELGAAEN /NRK / NTB scanpix

Seks politimenn skutt i Philadelphia

Seks politimenn ble skutt i en skyteepisode i Philadelphia i USA. Politiet meldte kort etter at det så ut som alle de sårede politimennene kom til å overleve. noen timer senere ble alle seks utskrevet fra sykehuset. Hendelsen har vart i hele natt og i morgentimene norsk tid har en mistenkt forskanset seg inne i en bygning i bydelen Nicetown-Tioga i sentrum av byen Philadelphia. En annen mistenkt gjerningsperson har blitt pågrepet av politiet. To politimenn og tre andre personer var lenge fanget inne i bygningen sammen med den mistenkte skytteren, men de ble senere evakuert. Politiet forsøker nå å forhandle med den mistenke for å få ham til å overgi seg.

Trump foreslår møte med Xi om Hongkong

I en Twitter-melding natt til torsdag norsk tid skrev USAs president Donald Trump at Kinas president Xi Jinping er en «stor leder som respekterer sitt folk». – Jeg er ikke i tvil om at han raskt og humant ønsker å løse Hongkong-problemet. Han skrev videre at han er en «god mann i en tøff bransje», og foreslå like greit et møte mellom dem to da han avsluttet meldingen med ordene: «Personlig møte?».

Laster Twitter-innhold

Nye pass og ID-kort ytterligere forsinket

12 år etter at daværende justisminister Knut Storberget (Ap) lanserte nye ID-kort og pass, er prosjektet igjen rammet av forsinkelser, skriver Aftenposten. Avisen har fått innsyn i en ny statusrapport som viser at kun 49 prosent av prosjektet er ferdig, og at de nye passene og ID-kortene tidligst vil være klar i januar 2020. Det siste året har antatt prosjektkostnad økt med 70 millioner kroner til 620 millioner kroner, i tillegg til byggeinvesteringer for 120 millioner kroner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no