Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 15. august

• To kvinner knivstukket på Nøtterøy
• Fire nye bilbranner i Göteborg-området
• USA avviser skyld i Tyrkias økonomiske krise

Dette skjedde i natt

To kvinner knivstukket på Nøtterøy
En kvinne er kritisk skadd etter at hun og en annen kvinne ble knivstukket på Nøtterøy i Vestfold. En tredje kvinne er pågrepet og tas hånd om av helsepersonell.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 21.54 i går kveld etter at en av de fornærmede tok seg over til en nabo som fikk varslet nødetatene.

Klokken 0.45 opplyste operasjonsleder Trond-Egil Groth til NTB at den ene kvinnen har status som kritisk, men ikke livstruende skadd.

Den andre kvinnen kom fra hendelsen med lettere skader. Begge er innlagt på Sykehuset i Vestfold i Tønsberg. Pårørende er varslet.

Politiet er på stedet etter at to kvinner ble stukket med kniv på en privatadresse ved Bergan på Nøtterøy tirsdag kveld.

Politiet er på stedet etter at to kvinner ble stukket med kniv på en privatadresse ved Bergan på Nøtterøy tirsdag kveld.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Fire nye bilbranner i Göteborg-området
Et døgn etter massepåtenningen av biler i Göteborg mandag, sto ytterligere fire biler i brann.

I løpet av en halvtime ble to biler påtent i Västre Frölunda natt til onsdag, det samme området som flere biler ble påtent mandag. De to bilene sto tett inntil bolighus, og det var stor spredningsfare til både hus og biler, opplyser operasjonsleder Johan Ljung i Väst politidistrikt til nyhetsbyrået TT.

Tidligere på kvelden måtte politiet rykke ut til to andre branner, en i Mölndal utenfor Göteborg og en i Norrby i Borås.

Det er uklart om brannene kan knyttes til hendelsene kvelden i forveien da rundt 100 biler ble påtent og vandalisert i Göteborg og Trollhättan. Men Ljung sier det ser ut til at de har blitt startet på samme måte.

USA avviser skyld i Tyrkias økonomiske krise
Amerikanske myndigheter avviser at deres sanksjoner har ført til den økonomiske krisen Tyrkia står i. USA mener roten til problemene stikker langt dypere.

– Den økonomiske smerten begynte ikke da vi innførte sanksjonene mot to personer 1. august i år, sier talsperson Heather Nauert i det amerikanske utenriksdepartementet. Da iverksatte USA sanksjoner mot to tyrkiske ministre.

Tyrkia svarte med sanksjoner mot flere amerikanske ministre, og fredag svarte USA med å doble tollen på tyrkisk stål og aluminium, noe som førte til det kraftigste kursfallet på tyrkiske lira siden 2001.

Nauert hevder hun har økonomer med seg i påstanden om at «det som skjer i Tyrkia stikker langt dypere enn USA» og den nye linjen USA har lagt seg på.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no