Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 15. august

**Nord-Korea med nye missilplaner
**Angrep mot FNs hovedkvarter i Mali
**Barth Eide slutter i FN

Dette skjedde i natt 15.08.17

Nord-Korea med nye missilplaner

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un skal ha fått seg forelagt planer om nye missil-tester nær de amerikanske marine- og flybasene på stillehavsøya Guam, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge nyhetsbyrået KCNA sier Nord-Koreas leder Kim Jong-un at han vil se an USAs utspill før han bestemmer seg for hva han vil gjøre med planene om å angripe marinebasen på øya Guam.

Les også: Kim har fått plan for Guam-angrep - Dagbladet

Ukrainske rakettmotorer til Nord-Korea

Nord-Korea kan illegalt ha skaffet seg ukrainske rakettmotorer som var en del av det tidligere atomvåpenprogrammet til Sovjetunionen. Det melder CNN. Nord-Korea har de siste månedene gjort store framskritt i utviklingen av sine langtrekkende raketter. Ukrainske rakettmotorene kan være forklaringen på framgangen, tror det Internasjonale instituttet for strategiske studier.

Les også: La Corée du Nord a-t-elle acheté ses moteurs de missile en Ukraine ?

Angrep mot FNs hovedkvarter i Mali

I Mali er 19 personer, inkludert 8 angripere, døde etter at mistenkte islamister drepte to soldater og angrep FNs hovedkvarter mandag kveld. Sju personer er såret. En malisk soldat og en soldat fra den fredsbevarende styrken MINUSMA ble drept tidlig om morgenen i byen Douentza, opplyser MINUSMA. To angripere ble også drept. Noen timer senere gikk seks væpnede menn, som antas å være jihadister, til angrep mot FNs leir i byen Timbuktu.

Les også: Deadly attack targets UN mission in Timbuktu, Mali - BBC News

Barth Eide slutter i FN

FNs spesialutsending på Kypros, Espen Barth Eide har bedt om å bli frigjort fra sitt ansvar som utsending, skriver FN i en pressemelding. Barth Eide har de siste 27 månedene ledet forhandlingene mellom lederne på den delte øya med mål om gjenforening. Barth Eide slutter for å prøve å komme inn på Stortinget. Han er på femteplass på Oslo Arbeiderpartis liste.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no