NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 14. september

**Jordskjelv rammet Colombia i natt
**Trump-fond granskes
**SP vil fjerne støtte til trossamfunn

Morgenpakke, 14. september
Foto: NTB / REUTERS

Jordskjelv rammet Colombia

Et jordskjelv med styrke 6 rammet det nord-vestlige Colombia i natt. Det opplyser Den amerikanske geologiske overvåkingen USGS. Det er foreløpig ikke kommet meldinger om skadde eller omkomne. I følge USGS hadde skjelvet sitt senter omlag 129 kilometer nordvest for byen Medellin. Skjelvet var 72 kilometer dypt.

Trump-fond granskes

Justisministeren i delstaten New York, Eric Schneiderman vil granske veldedighetsfondet til presidentkandidat Donald Trump. Han sier til CNN at det er for å forsikre seg om at fondet brukes i samsvar med lovene som regulerer veldedige organisasjoner. Han sier han er bekymret for at fondet kan ha blitt brukt til formål i strid med regelverket. Fondet skal blant annet ha gitt 25 000 dollar i 2013 til en politisk komite, som støttet Floridas justisminister Pamela Bondi. Bondi skal ha truet med søksmål mot Trump i forbindelse med Trumps eiendomsskole i Florida.

Dagbladet

SP vil fjerne støtte til trossamfunn

Senterpartiet vil fjerne støtten på 175 millioner kroner, som går til medlemmer av tros- og kirkesamfunn som ikke er norske statsborgere. Senterpartiet vil bare gi støtte til medlemmer som er norske statsborgere, skriver Vårt Land. Ingrid Rosendorf Joys, som er leder i samarbeidsrådet for tros og livssynssamfunn, sier hun er sjokkert over forslaget. Hun vil ha et møte med partiledelsen for å avklare hva partiet ønsker.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no