NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 14. september

Statsministeren tror 15 000 flyktninger og asylsøkere vil komme til Norge, Sigrun Vågeng blir ny toppsjef i Nav og ungarsk politi er i alarmberedskap.

Dette skjedde i natt, 14. september
Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix, REUTERS/Leonhard Foeger, Berit Roald / NTB scanpix

Statsministeren tror 15 000 vil komme til Norge

Statsminister Erna Solberg tror tallet på flyktninger og asylsøkere som kommer til Norge, kan komme opp i 15 000, skriver Dagbladet. Norge tar dermed en lederrolle i håndteringen av flyktninger i Europa, sier Solberg. Idag reiser justis- og beredskapsminister Anders Anundsen til EU for å diskutere flyktningkrisen, og senere i uken møter Solberg forbundskansler Angela Merkel i Berlin.

Sigrun Vågeng blir utnevnt til ny toppsjef i Nav

Vågeng har tidligere ledet ekspertutvalget som gransket Nav. Vågeng-utvalget konkluderte i april med at Nav er for lite opptatt av å få folk i arbeid, og har for dårlig kontakt med arbeidsgiverne, skriver Dagbladet. Arbeidsminister Robert Eriksen sparket tidligere Nav-direktør Joakim Lystad dagen etter at Vågeng-rapporten ble lagt fram.

Ungarsk politi i alarmberedskap

Politiet i fire regioner i Ungarn er satt i alarmberedskap etter at Tyskland gjeninnførte grensekontroll. Alarmberedskapen begyr at alle politifolk i de aktuelle regionene må melde seg til tjeneste innen to timer. I følge en privat nettnyhetsportal skal ungarsk politi frykte at serbiske myndigheter vil hjelpe et stort antall flyktninger med å krysse grensen inn til Ungarn. Fra tirsdag blir ulovlig grensekryssing straffbart i Ungarn.

Les mer her: Ungarsk politi i alarmberedskap - NRK Nyheter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no