Dette skjedde natt til 14. november

Mads Gilbert utestengt fra Gaza, Cameron vil nekte IS-krigere å komme hjem og fransk politi jaktet forgjeves på rømt tiger

IS-krigere, Mads Gilbert og løs tiger i paris
Foto: NTB Scanpix

Gilbert utestenges fra Gaza på livstid

Israelske myndigheter har besluttet å utestenge den norske legen Mads Gilbert fra Gazastripen på livstid. Ifølge den norske ambassaden i Tel Aviv, som har tatt saken opp med israelske myndigheter, er sikkerhet begrunnelsen for at han heretter vil bli nektet inn- og utreise fra Gaza, skriver VG. Gilbert har i over 30 år reist inn og ut av Gaza for å hjelpe den palestinske befolkningen.

Vil ta passet fra fremmedkrigere

Storbritannia vil ta passet fra antatte fremmedkrigere og nekte de som alt har reist retten til å vende hjem. Statsminister David Cameron varsler nye lover for å hindre at radikale britiske islamister reiser til land som Irak og Syria for å krige.

Forgjeves jakt på rømt tiger

Tigeren som er sett ved Disneyland utenfor Paris, var i morgentimene fredag fortsatt på frifot. En rekke øyenvitner fortalte torsdag at de hadde sett en tiger i landsbyen Montevrain, bare et steinkast fra Disneyland, 40 kilometer øst for Paris. Skoler og barnehager ble holdt stengt og myndighetene ba folk i området om å holde seg innendørs, eventuelt om å se seg særdeles godt for på vei inn og ut av bilen. Hvor tigeren kommer fra, er et stort mysterium.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no