Dette skjedde natt til 14. mars

• Stephen Hawking er død.
• Taushet fra Russland om giftangrep.
• Dødt løp i symbolsk viktig valg i USA.

Dette skjedde natt til 14. mars

Dette skjedde natt til 14. mars.

Foto: Justin Tallis / Alexander Zemlianichenko / ALAN FREED / AFP / Reuters

Stephen Hawking er død.

Hawkings familie bekrefter i en uttalelse i morgentimene onsdag at Hawking døde i sitt hjem i Cambridge.

– Vi er i dyp sorg over at vår elskede far gikk bort i dag, sier hans tre barn Lucy, Robert og Tim i uttalelsen gjengitt av The Guardian.

Hawking er omtalt som verdens mest berømte vitenskapsmann. I boken «A Brief History of Time», som kom ut i 1988, ga han en populærvitenskapelig forklaring på flere av de store universets gåter.

Boken er solgt i millionopplag, og regnes for å være tidenes bestselger innen forskningslitteratur. Som forsker var han særlig kjent for sine arbeider om sorte hull og for å forbinde den generelle relativitetsteorien med kvantemekanikken.

Stephen Hawking
Foto: Niklas Halle'n / AFP

Taushet fra Russland om giftangrep.

Mandag ga britenes statsminister Theresa May Russland 36 timer på å forklare seg etter giftangrepet mot den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal. Ved midnatt gikk fristen ut.

Men Russland har fortsatt ikke forklart seg om giftangrepet i Salisbury.

Russland hadde på forhånd varslet at landet ikke vil komme noe svar med mindre Storbritannia sendte landet prøver av nervegiften som skal ha blitt brukt til å forgifte den russiske eks-spionen Sergej Skripal og hans datter Julia.

Russland har benektet enhver befatning med saken.

– Russland vil ikke svare på Londons ultimatum før mottagelse av prøver av det kjemiske stoffet, gjentok en talsmann for den russiske ambassaden i London til nyhetsbyrået Reuters i natt.

Putin

IKKE SVAR: Russland har benektet enhver befatning med saken, og har foreløpig ikke svart på Mays krav om forklaring vedrørende giftangrepet i Salisbury.

Foto: Sputnik / Reuters

Dødt løp i symbolsk viktig valg i USA.

Svært få stemmer skiller demokraten Conor Lamb og republikaneren Rick Saccone, som kjemper om en plass i Representantenes hus i USA.

Like før klokka 6 hevder demokraten Conor Lamb har han har vunnet, melder Reuters. Valgresultatet er imidlertid ikke bekreftet.

Da 99 prosent av stemmene var talt opp, var det færre enn 100 stemmer som skilte de to kandidatene, ifølge uoffisielle resultater. Dermed er det ennå for tidlig å kåre en vinner i suppleringsvalget vest i Pennsylvania, og valgpersonellet har gått over til å telle forhåndsstemmer.

Valget er av stor symbolsk betydning ettersom Donald Trump vant med over 20 prosentpoeng i valgdistriktet under presidentvalget. Dersom demokraten Lamb vinner denne gang, vil det være skudd for baugen for presidenten og et tydelig tegn på at han har mistet oppslutning.

Spennende valg

THRILLERVALG: Stor spenning på republikaneren Rick Saccones valgvake natt til onsdag.

Foto: Alan Freed / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no