Dette skjedde natt til 14. juni

• Pompeo: Nord-Korea-sanksjoner heves kun etter fullstendig atomnedrustning
• To biler brant på Høybråten i Oslo
• Kvinne slått ned med glassflaske i Oslo sentrum

Nick Pompeo og Taro Kono
Foto: Kim Hong-ji / AFP

Pompeo: Nord-Korea-sanksjoner heves kun etter fullstendig atomnedrustning
USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at sanksjonene mot Nord-Korea kun blir hevet etter en fullstendig atomnedrustning.

På en pressekonferanse i Sør-Korea la utenriksministeren også til at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har forstått at atomnedrustningen må skje raskt.

Uttalelsen kommer etter et møte mellom toppdiplomater fra Sør-Korea, USA og Japan som omhandlet denne ukens historiske møte mellom USAs president Donald Trump og Kim.

U.S. Secretary of State Mike Pompeo, South Korean Foreign Minister Kang Kyung-wha and Japan's Foreign Minister Taro Kono pose during a trilateral meeting at the Foreign Ministry in Seoul

USAs utenriksminister Mike Pompeo, Sør-Koreas utenriksminister Kang Kyung-wha og Japans utenriksminister Taro Kono.

Foto: Kim Hong-ji / Reuters

På pressekonferansen uttalte også den sørkoreanske utenriksministeren Kang Kyung-wha at alliansen mellom Sør-Korea og USA er «mer robust enn noensinne».

I møtet lovet de hverandre at de sammen skal sikre at Nord-Korea skrinlegger sitt atomprogram.

To biler brant på Høybråten i Oslo
Det brant i to biler på Høybråten i Oslo i natt. Politiet mistenker at brannen var påsatt.

– Vi ble varslet klokken 1.28 og varslet brannvesenet som allerede hadde fått melding om at det brant i to kjøretøy. Alle nødetatene kjørte til Høybråten og fant raskt en personbil og en kassebil som sto i brann, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Han opplyser at brannen startet i personbilen, som sto i full fyr, og spredde seg til kassebilen, hvor det brant i førerhytta.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinne slått ned med glassflaske i Oslo sentrum
En kvinne er sendt til legevakta etter å ha blitt slått ned med en glassflaske på Tullinløkka i Oslo sentrum i natt. Politiet leter etter minst tre gjerningsmenn.

– Vi fikk melding at en kvinne skulle være slått ned på gata utenfor en pub, og at en eller flere gjerningspersoner skulle ha forsvunnet fra stedet. Da vi kom dit fant vi en kvinne så lå på bakken. Hun fremsto som skadd, men var ved bevissthet, sier operasjonsleder Tor Jøkling, i Oslo politidistrikt til NRK.

Han forteller at skadeomfanget så langt ikke er kjent, og at kvinnen behandles på legevakta.

Laster kart, vennligst vent...

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no