Dette skjedde natt til 14. januar

• Kongressen stemte for å stille Trump for riksrett
• Trump fordømmer volden i Washington
• 667 nye koronasmittede siste døgn

Lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, viser fram resolusjonen i en seremoni før riksrettstiltalen sendes videre til Senatet.

Lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, viser fram resolusjonen i en seremoni før riksrettstiltalen sendes videre til Senatet.

Foto: Alex Brandon / AP

Kongressen stemte for å stille Trump for riksrett
Med støtte fra 10 republikanske kongressmedlemmer har Representantenes hus vedtatt riksrettstiltalen mot president Donald Trump. Det er første gang en amerikansk president blir tiltalt to ganger.

Men Senatet møtes ikke før 19. januar. Dermed er det ingen mulighet til å få avsluttet denne riksrettssaken før Trump er gått av som president. Det kreves to tredjedels flertall i Senatet for en fellende dom.

Demonstranter utenfor Kongressen

Demonstranter utenfor Kongressen i Washington, D.C. onsdag kveld.

Foto: Lars Os / NRK

Trump fordømmer volden i Washington
Kort tid etter at Representantenes hus vedtok å stille Trump for riksrett for andre gang la Det hvite hus ut en fem minutter lang video av Trump der han tar avstand fra vold. Riksrettstiltalen nevnes ikke med et ord.

– Jeg vil være veldig tydelig. Jeg fordømmer volden vi så forrige uke. Vold og vandalisme har ingen plass i vårt land og vår bevegelse, sier Trump.

Laster Twitter-innhold

667 nye koronasmittede siste døgn
Det siste døgnet er det registrert 667 koronasmittede i Norge. Det er 45 færre enn dagen før og 120 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til torsdag registrert 57.282 koronasmittede personer her i landet, viser tall fra FHI.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no