NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 14. april

Stridsvogner skal også omfattes av tilbaketrekkingen av tunge våpen fra Øst-Ukraina, minst 2000 kvinner og jenter er bortført av Boko Haram ifølge Amnesty International og FNs sikkerhetsråd skal stemme over våpenembargo mot opprørerne i Jemen.

Dette skjedde natt til 14. april

Stridsvogner skal også ut

Utenriksministrene fra Tyskland, Frankrike, Russland og Ukraina er blitt enige om at avtalen om tilbaketrekking av tunge våpen fra Øst-Ukraina også skal gjelde stridsvogner.

– Vi er enige om ikke å bare fortsette tilbaketrekkingen av tunge våpen, men også inkludere andre kategorier av våpen i tilbaketrekkingen, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier. Han møtte utenriksministre fra Frankrike, Russland og Ukraina for å diskutere situasjonen i Øst-Ukraina. Utfallet av mandagens møte skal diskuteres når utenriksministrene fra G7-landene møtes i Lubeck i Tyskland tirsdag og onsdag.

–Tusener bortført av Boko Haram

Minst 2.000 kvinner og jenter har blitt bortført av Boko Haram i Nigeria siden begynnelsen av 2014, ifølge Amnesty International. Flere unge kvinner sier de blir lært opp til å krige.

Bortføringen av 276 jenter fra en skole i Chibok 14. april i fjor førte til at verdens øyne ble rettet mot opprørsgruppas brutale framferd. Både før og etter den hendelsen er langt flere blitt kidnappet, ifølge Amnesty International. Unge kvinner og jenter blir bortført, holdt fanget og i noen tilfeller voldtatt, tvangsgiftet og tvunget til å delta i væpnede angrep, ifølge menneskerettsorganisasjonen.

Jemen tas opp i Sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd skal i dag stemme over en resolusjon om å innføre våpenembargo mot opprørere som styrer det meste av Jemen.Russland har ikke villet svare på om de vil støtte resolusjonen eller legge ned veto.

Situasjonen i Jemen har forverret seg kraftig etter at den sjiamuslimske Houthi-bevegelsen tok kontroll over hovedstaden Sana i februar. Siden da har flere hundre mennesker drept, deriblant mange barn. En saudi-ledet koalisjon startet sine luftangrep på Houthi-opprørernes stillinger sør i landet for over to uker siden. Sikkerhetsrådet skal også stemme over om Ahmed Saleh, sønnen til tidligere president Ali Abdullah Saleh, og en tidligere Houthi-sjef skal bli svartelistet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no