NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 13. mai

–Hver tiende nordmann har forlatt kirken siden 2006
–Etterforsker mulig voldtekt i Oslo
–Forsvarssjefen forsvarer Syria-satsingen

Morgenpakke

Den norske kirkes andel av befolkningen svekket med ti prosentpoeng på ti år

Hver tiende nordmann har forlatt kirken siden 2006. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. I fjor var 72,9 prosent av befolkningen medlem i Den norske kirke. For ti år siden var andelen nesten ti prosent høyere. Også deltakelsen på gudstjenester har gått jevnt nedover, skriver Fritanke. Siden 2005 har kirke-gudstjenestene hatt 1 million færre deltakere.

Les mer her: Den norske kirke har mistet ti prosent av befolkningen p� ti �r

Eetterforsker mulig voldtekt i Oslo

Politiet i Oslo etterforsker melding om en mulig voldtekt på puben Gamle Major i Oslo torsdag kveld, skriver Dagbladet. En kvinne kontaktet politiet om saken, og er nå fraktet til legevakten der hun undersøkes, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt. Voldtekten skal ha skjedd på toalettet på puben. Ingen er hittil pågrepet.

Forsvarssjefen forsvarer Syria-satsingen

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen innrømmer at det følger stor risiko med å trene syriske opprørere til krig. Men behovet for å bekjempe ekstremistene i IS gjør risikoen akseptabel, sier han til Klassekampen. Han vil ikke gi detaljer om hvilke syriske opprørsgrupper som skal trenes av norske soldater. Det er den amerikanskledede militærkoalisjonen som velger hvem som skal trenes, og dermed har Norge begrenset innflytelse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no