Dette skjedde natt til 13. juni

• Frykter flere protester i Hongkong
• Trump jr. forklarte seg for Senatet
• Politikere fikk vite om problemer ved vannverk i mai

Dette skjedde i natt, 13.juni 2019
Foto: Pablo Martinez Monsivais/Marit Hommedal / Reuters/AP/NTB SCANPIX

Frykter flere protester i Hongkong

Tusenvis av demonstranter i Hongkong har de siste dagene protestert mot et nytt lovforslag som åpner for å utlevere ettersøkte personer til det kinesiske rettsvesenet. Det er ventet at protestene vil fortsette.

I natt har myndighetene stengt alle offentlige kontorer i byens finansdistrikt for resten av uken etter de voldsomme demonstrasjonene, melder Reuters.

Samtidig har opprørspolitiet fjernet barrikader som demonstranter satte opp rundt Hongkongs lovgivende forsamling torsdag.

72 mennesker ble såret da politiet brukte gummikuler, køller, tåregass og pepperspray mot demonstranter onsdag. Behandlingen av lovforslaget er utsatt på ubestemt tid.

Opprørspolitiet i Hongkong

HONGKONG: I natt har opprørspolitiet fjernet barrikader som demonstranter satte opp rundt Hongkongs lovgivende forsamling torsdag.

Foto: Kin Cheung / AP

Trump jr. forklarte seg for Senatet

Donald Trump jr. svarte onsdag, natt til torsdag norsk tid, på Senatets spørsmål om sitt kjennskap til russernes forsøk på å påvirke presidentvalget i 2016. Han møtte også der i 2017, men komitémedlemmene var ikke fornøyde og stevnet ham på nytt.

– Jeg er glad det hele er over. Vi har nå oppklart dette, og jeg tror at komiteen forstår det, sa 41-åringen etter utspørringen.

Ifølge kilder med kjennskap til utspørringen sa Trump jr. at han knapt var kjent med farens planer om bygge et Trump Tower i Moskva.

Etterretningskomiteen hadde også flere spørsmål knyttet til et mye omtalt møte Trump jr. hadde med en russisk advokat i New York i 2016. Trump jr. fastholder at det aldri kom noe ut av dette møtet og at han heller aldri fortalte faren om det.

Donald Trump Jr.

MÅTTE STILLE: President Donald Trumps eldste sønn, Donald jr., måtte onsdag på nytt stille til utspørring i etterretningskomiteen i Senatet.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Politikere fikk vite om problemer ved vannverk i mai

Askøy-politikere ble i mai orientert om problemer ved Kleppe vannverk, da kommunens vann- og avløpssjef varslet om at tilstanden var dårlig og at det trengtes en «betydelig oppgradering», melder Bergens Tidende.

Vann- og avløpssjefen godkjente de andre vannbehandlingsanleggene i kommunen, skriver avisa.

Kleppe vannverk har åtte høydebasseng som er tilknyttet anlegget. I ett av disse, Øvre Kleppe høydebasseng, er det funnet tarmbakterier.

Rundt 2000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet i kommunen, og over 60 personer har vært innlagt på Haukeland sykehus.

Sykdom tilknyttet Kleppe vannverk

VISSTE DET: I mai ble Askøy-politikere orientert om problemer ved Kleppe vannverk.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no