Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 12. september

• Høyesterett godkjenner Trumps nye asyl-regler
• Store skogbranner i Indonesia
• Lederen av Frankrikes nasjonalforsamling er tiltalt i økonomisak

Skogbrann i Indonesia. Donald Trump.

Massive skogbranner i Indonesia. USAs president Donald Trump.

Høyesterett godkjenner Trumps nye asyl-regler

Høyesterett i USA har godkjent president Donald Trump sine nye asyl-regler. Det skjer to dager etter at de samme reglene ble stoppet av en lokal domstol.

De nye reglene går ut på at asylsøkere som har vært innom et annet land på vei til USA, ikke kommer til å få opphold. Dermed forhindrer man de fleste sentralamerikanske, søramerikanske, afrikanske og asiatiske asylsøkere kommer til å få avvist søknadene sine. De vil også bli sendt tilbake til det første landet de var innom, utenfor sitt eget land.

– Stor seier for USA i Høyesterett for asylregler på grensen, tvitret Trump etter at rettens beslutning var kjent.

Skogbrann i Indonesia

Det er store skogbranner i Indonesia.

Foto: Ferdian Eriandy / AFP

Store skogbranner i Indonesia

Skogbranner på øyene Sumatra og Java i Indonesia har røyklagt store deler av Sørøst-Asia. Blant annet ligger røyken tungt i store deler av både Malaysia og Singapore, i tillegg til i Indonesia.

Myndighetene i Malaysia har blant annet delt ut over en halv million ansiktsmasker til innbyggerne, for at de ikke skal få i seg så mye av den giftige røyken. Det skriver CNN.

Lederen av Frankrikes nasjonalforsamling er tiltalt i økonomisak

Presidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Richard Ferrand, er satt under tiltale for økonomiske misligheter. Som sjef i et forsikringsselskap i 2011 skal han ha forsøkt å berike sin samboer.

Forsikringsselskapet i Bretagne, der Ferrand var sjef, skal ha gjort en avtale om å leie og pusse opp et bygg Ferrands samboer eide, slik at byggets verdi økte.

Konklusjonen om å ta ut tiltale mot Ferrand ble tatt natt til torsdag etter et 13 timer langt rettsmøte, skriver Le Parisien.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no