Dette skjedde natt til 12.mai

–Mekling på overtid for NRK-ansatte
–Russ med hodeskader etter bussulykke
–FN-styrkene må kunne bruke mer makt

Morgenpakke
Foto: EVA BERGET / SCANPIX

Mekling på overtid for NRK-ansatte

Partene i NRK-meklingen mekler nå for femte timen på overtid. Fører ikke meklingen fram, blir det streik for rundt 1.700 NJ-medlemmer og 685 LO-medlemmer, dersom partene ikke blir enige. En eventuell streik vil blant annet ramme Eurovision-finalen lørdag og 17. mai-sendingen.

Les også: Fare for streik: NRK-mekling på overtid - NRK - VG

Russ med hodeskader etter bussulykke

En russ er fløyet til sykehus med hodeskader etter en russe-bussulykke i Arna ved Bergen. Ulykken skjedde ved 2.30-tiden, og foreløpige undersøkelser tyder på at vedkommende har stått på taket av bussen, da den kjørte inn i tunnelen, og dermed har truffet noe i tunneltaket, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt. Vedkommende har hodeskader, og tilstanden betegnes som kritisk, sier Magnussen.

Les mer her: Medrussen fant vennen hardt skadet på busstaket

FN-styrkene må kunne bruke mer makt

Nederland og Rwanda foreslår at FN-styrkene bør kunne bruke mer makt for å forsvare sivile i konflikter. Initiativet fra Rwanda og Nederland, er et forsøk på å overbevise land som bidrar til FNs fredsbevarende styrke, om å godta mer konkret handling og hurtigere inngripen, i stedet for å ha tilhold bak høye murer i FN-baser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no