Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 12. mai

Terrorsiktet nekter straffskyld, Obama åpner Arktis for oljeutvinning, EU vil minske bruken av plastposer og Picasso-maleri solgt for over 1. milliard kroner.

Delebilde 12. mai

Terrorsiktet nekter straffskyld

Den terrorsiktede Aker Solutions-ansatte avviser at han har gjort noe straffbart. I et flere timer langt avhør mandag kveld, ble den siktede 49-åringen avhørt om siktelsen. Mannen er siktet for å ha gitt opplæring i metoder eller teknikker, som er særlig egnet til å utføre eller bidra til terrorhandlinger.

Obama åpner Arktis for oljeproduksjon

Regjeringen i USA har gitt grønt lys til å la oljeselskapet Shell bore etter olje i havområdene vest og nord for Alaska. Shell Gulf of Mexico har fått grønt lys med enkelte betingelser, ifølge New York Times. Oljeindustrien har i flere år forsøkt å få åpnet havområdene for oljevirksomhet, siden det antas at det kan være store olje- og gassforekomster der.

EU vil ha ned bruken av plastposer med 80 prosent

Bruken av plastposer må ned med 80 prosent innen 2025, i følge et nytt EU-direktiv. En gjennomsnittsnordmann bruker 200 vanlige plastposer i året, av den typen man får kjøpt, eller kjøper i blant annet matbutikken. EU-vedtaket sier at dette tallet skal ned til 90 innen 2019, og mer enn halveres igjen til bare 40 i 2025, skriver Dagens Næringsliv.

EU krav om færre plastposer - NRK Nyheter

Picassomaleri solgt for over 1. milliard

Et maleri av Pablo Picasso er bliltt solgt for 179 millioner dollar - eller over 1,3 milliarder kroner i New York. Maleriet er dermed det dyreste som noensinne er solgt på en kunstauksjon. Verket Les femmes d'Alger ble solgt av auksjonshuset Christies.

Picassomaleri solgt for rekordbeløp - NRK Nyheter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no