NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 12. februar

- Sp støtter Listhaugs asylpolitikk
- Enighet om snarlig våpenhvile i Syria
- Første dødsfall på grunn av zika-viruset

Dette skjedde i natt 120216
Foto: REUTERS

Sp tilbyr asylflertall uten Venstre

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum går hardt ut mot Venstres nei til asylinnstramminger. Nå tilbyr han regjeringen flertall uten Venstre. Vedum sier til Kalssekampen at Venstres nei til regjeringens asylforslag er synd, forunderlig og umulig å bli klok på. Han viser til asylforliket fra november, der Stortingets seks største partier inkludert Venstre deltok. sdag sa Venstre blankt nei til alle de 40 asylforslagene som Frp-statsråd Sylvi Listhaug mener svarer på bestillingene fra forlikspartiene.

Enighet om våpenhvile i Syria

Landene som deltok på Syria-møtet i Munchen ble i natt enige om en våpenhvile mellom regjeringshæren og moderate opprørsgrupper i landet. Det bekrefter blant andre USAs utenriksminister John Kerry og Russlands utenriksminister Sergei Lavrov. Avtalen trer i kraft om en uke fra i dag. Da skal Syrias regjering og opposisjonen ha godkjent den. Avtalen omfatter ikke IS, Nusrafronten eller andre grupper som FNs sikkerhetsråd regner som terrororganisasjoner.

Dødsfall på grunn av zika-viruset

Tre mennesker i Venezuela er døde av komplikasjoner knyttet til det myggbårne zikaviruset, opplyser president Nicolas Maduro. Det er første gang dødsfall i Venezuela kobles til zika-utbruddet, som har spredd seg raskt i Sør-Amerika. I Venezuela er det påvist 319 tilfeller av zikasmitte, ifølge Maduro. Zikafeber gir vanligvis milde influensasymptomer, men i Brasil kobles viruset til en kraftig økning av spedbarn som fødes med misdannelser i hode og hjerne

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no