Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 12. august

• Siktede etter moskéskytingen erkjenner ikke straffskyld
• Obduksjon av Jeffrey Epstein gjennomført
• Høyrekandidat seiret i presidentvalget i Guatemala

Dette skjedde i nat,, 12.august

Mannen i 20-årene som er siktet for drap og drapsforsøk etter en moskeskytingen i Al-Noor Islamic Centre moskeen i Bærum, erkjenner ikke straffskyld. Obduksjonen av Jeffrey Epstein ga ingen svar i natt, og Alejandro Giammattei er Guatemalas nye president.

Foto: AP, Johan ORDONEZ / AFP

Siktede etter moskéskytingen erkjenner ikke straffskyld

Like før midnatt natt til mandag ble det kjent at mannen i 20-årene som er siktet for drap og drapsforsøk etter moskeangrepet i Bærum erkjenner ikke straffskyld. Det var NTB som først meldte nyheten, og senere fikk NRK bekreftet det samme fra mannens forsvarer Unni Fries. Mandag klokken 13 vil mannen bli fremstilt for varetektsfengsling, og der kommer han ikke til å forklare seg, sier forsvareren.

Obduksjon av Jeffrey Epstein gjennomført

Sjefpatolog Barbara Sampson i New York gjennomførte søndag obduksjonen av milliardæren Jeffrey Epstein (66). Etter at prosedyren var gjennomført, uttalte Sampson at det var for tidlig å fastslå noe entydig om dødsårsaken, og at mer informasjon er nødvendig. Epstein, som var anklaget for menneskehandel og overgrep mot unge jenter, skal ha hengt seg i fengselet lørdag morgen

Høyrekandidat seiret i presidentvalget i Guatemala

Klokka 3.40 natt til mandag norsk tid erklærte Høyreorienterte Alejandro Giammattei seg som seirende etter presidentvalget i det fattige mellomamerikanske landet Guatemala. Landets tidligere førstedame, sosialdemokratiske Sandra Torres, tapte valget. Like før klokken 06 norsk tid mandag ledet Giammattei med 550.000 stemmer, mens det kun gjensto noen få tusen stemmer igjen å telle.

AFP_1JH5WH

Alejandro Giammattei var tidelig fornøyd med seieren i presidentvalget i Guatemala i natt.

Foto: ORLANDO ESTRADA / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no